Under hardt press etter uttalelser om jøder og homofile

Italias fotballpresident.

 UNDER PRESS:  Carlo Tavecchio. Foto: NTB Scanpix
UNDER PRESS: Carlo Tavecchio. Foto: NTB ScanpixVis mer

 Sjefen for det italienske fotballforbundet, Carlo Tavecchio, skal ha kommet med diskriminerende uttalelser rettet mot jøder og homofile. Det er ikke første gang presidenten er i hardt vær.

Det var i et intervju med nettsiden Soccer Life i juni at Tavecchio skal ha kommet med diskriminerende kommentarer om jøder og homofile, mens han diskuterte salget av hovedkvarteret til den nasjonale amatørligaen til eiendomsmogulen Cesare Anticoli.

- Det ble kjøpt av den jøden Anticoli. Jeg har ikke noe imot jøder, men det er best å holde dem i sjakk, skal fotballpresidenten ha sagt.

Utpresset og manipulert I samme intervju skal 72-åringen ha kommet med lignende kommentarer om homofile.

- Hold homofile langt unna meg, skal Tavecchio ha sagt.

Etter at italienske medier skrev om uttalelsene har Tavecchio tatt avstand fra sitatene: - Jeg er et offer for utpressing. Jeg husker ikke hva som ble sagt i samtalen, og som senere kan ha blitt manipulert.

Lokale grupper som jobber for jøder og homofiles rettigheter går inn for å få Tavecchio fjernet etter uttalelsene.

Bananer Det er ikke første gang Tavecchio skal ha kommet med diskriminerende uttalelser. I oktober i 2014 ble han utestengt i seks måneder av både det europeiske fotballforbundet (UEFA) og det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter rasistiske utsagn om utenlandske spillere som kom til i Italia.

- I England ser de på spillerne som kommer og lar dem spille dersom de er proffe nok. Her får vi en Opti Pobá, som tidligere spiste bananer, og plutselig er han førstelagsspiller på Lazio, sa Tavecchio i 2014.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram