Under kniven i dag

Her er Ole Gunnar Solskjær (31) på vei inn til klinikken i Göteborg. Resultatet fra dagens undersøkelse kan avgjøre fotballframtida.

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Klokka 11 i formiddag legger Ole Gunnar Solskjær seg under kniven på Göteborg Medisinske Senter. Da skal den svenske kneeksperten Lars Petersson utføre et artroskopiinngrep i Solskjærs høyrekne, for å undersøke kneskaden inngående.

- Det skal bli greit å få full klarhet i hva som er feil, sa Manchester United-angriperen til Dagbladet.no da han ankom klinikken klokka 08.20 i dag tidlig.

Etter en samtale med legen kom Solskjær ut igjen, og meddelte pressen at inngrepet skal skje klokka 11 i dag. Solskjær er innforstått med at kneskaden i verste fall kan bety slutten på fotballkarrieren.

- Ja, jeg er klar over det, men jeg tror ikke det er så alvorlig, sier Solskjær til Dagbladet.no.

Dagens inngrep blir gjort ved hjelp av såkalt kikkhullskirurgi, der et spesielt egnet instrument blir ført inn i kneet slik at Petersson kan undersøke leddet fra innsiden. Kristiansunderen kan forlate klinikken i ettermiddag, men han vet foreløpig ikke om han drar til England eller Norge etterpå.

- Det vet jeg først seinere i dag, sier Solskjær.

Komplisert operasjon

Solskjær fikk forrige sesong spolert av bruskødeleggelsene i kneet. Han ble operert forrige gang 23. september i fjor, men operasjonen klarte ikke å få bukt med kneskadene. Etter denne operasjonen var han borte fra fotballen i fem måneder.

Først etter dagens inngrep vet det medisinske apparatet om det blir nødvendig med en ny og komplisert kneoperasjon.

Solskjær blir trolig satt ut av spill i minst tre måneder. Det betyr at han går glipp av seriestarten i England, og resten av høstsesongen kan også ryke. I så fall blir han fraværende under de viktige VM-kvalifiseringskampene for Norge.

UNDER KNIVEN: Ole Gunnar Solskjær idet han ankom klinikken i Göteborg i dag tidlig.