Under stort press: - Må være ærlige

Ole Gunnar Solskjær er favoritt til å få sparken først.

TØFFE TIDER: Ole Gunnar Solskjær høster igjen kritikk. Foto: Shaun Botterill/Pool via AP/NTB Scanpix
TØFFE TIDER: Ole Gunnar Solskjær høster igjen kritikk. Foto: Shaun Botterill/Pool via AP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester Evening News skriver at Manchester United har kontaktet tidligere Tottenham-manager Mauricio Pochettino med tanke på å erstatte Ole Gunnar Solskjær som Manchester United-manager.

Det er journalist Samuel Luckhurst som skriver dette. Han hevder klubben har tatt kontakt med Pochettino på bakgrunn av de svake resultatene under Solskjær.

Luckhurst mener folk på innsiden av klubben støttet Solskjær privat før tapet mot Basaksehir og at de er motvillige til å si opp Solskjær så tidlig i sesongen, men at Pochettino er pekt ut som erstatteren dersom resultatene ikke bedrer seg.

Solskjær (46) er samtidig bookmakernes favoritt til å være den neste manageren som får sparken i Premier League.

Den laveste oddsen du får er 1.44 - som vil si at du får 14,40 kroner igjen for en tier om du setter penger på Solskjær som neste manager til å forlate jobben - frivillig eller ufrivillig.

Nærmest følger WBA-manager Slaven Bilic, med rundt tre i odds. Samtidig får du bare 1,57 i odds på at Mauricio Pochettino blir ny Manchester United-manager.

ARBEIDSLEDIG: Mauricio Pochettino har vært ledig på markedet siden han fikk sparken i Tottenham. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB Scanpix
ARBEIDSLEDIG: Mauricio Pochettino har vært ledig på markedet siden han fikk sparken i Tottenham. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB Scanpix Vis mer

Ville ikke kommentere

Solskjær fikk nok en gang spørsmål om framtiden sin etter 1-2-tapet for Basaksehir onsdag kveld. Nordmannen ble blant annet spurt om han frykter sparken.

- Jeg står over å kommentere slike ting, sa Solskjær med latter i stemmen på pressekonferansen etter kampen.

- Det er selvfølgelig tidlig og det er meninger der ute hele tiden. Du må være sterk. Jeg er ansatt av klubben for å gjøre en jobb og jeg gjør det så godt jeg kan med det apparatet jeg har, sa han videre.

- Ingen framgang

Den tidligere Manchester United-spilleren Bojan Djordjic (38) ser ingen framgang i Manchester United i løpet av de to årene Solskjær har sittet ved roret.

- Jeg vil si ja, men dessverre må jeg skuffe dere i Norge og si nei. Det har gått 100 kamper, det har gått nesten to år. Det skjer jo ingenting når vi snakker om mønster som jeg vil se, sier Djordjic til Viasat.

Han mener United-spillerne hele tiden kommer med unnskyldninger for dårlige prestasjoner, og at det er for mye berg-og-dalbane.

- Dessverre så tror jeg at Manchester United kommer til å kvitte seg med Ole Gunnar Solskjær, fordi det ikke skjer så mye som vi ønsker skal skje. Jeg vil jo at han skal lykkes, men nå har det gått en stund der folk i bakgrunnen, bakteriene som jeg kaller dem, viruset, har smittet over, sier Djordjic.

- Vi må være ærlige når vi bedømmer Uniteds prestasjoner. Det er ikke mange, selv med den kjærligheten de har for Ole Gunnar, som kan si at de er fornøyd med tingenes tilstand, sier Djordjic, som selv ville holdt på Solskjær ut sesongen.

Samtidig mener han at tidligere Tottenham-manager Mauricio Pochettino bør få muligheten til å lede Manchester United en dag.

Se reaksjonen til Djordjic her:

- Unnskyldninger

Manchester Eveening News-journalist Samuel Luckhurst har skrevet en kommentar med tittelen: «Ole Gunnar Solskjær risikerer Manchester United-framtiden sin etter tvilsomme avgjørelser.»

Han peker blant annet på at Solskjær brukte Nemanja Matic som stopper, i stedet for Victor Lindelöf som var på benken, da Scott McTominay kom inn for Axel Tuanzebe i pausen. Matic var på feil side av Demba Ba da sistnevnte løp fra egen midtbane, før han satte inn 1-0-scoringen.

Samtidig mener Luckhurst at Solskjær er et problem, men ikke selve problemet i klubben.

Mens Gary Neville bare hadde ett ord å si om Manchester Uniteds forestilling i 1-2-tapet mot Basaksehir: «Flaut».

Tidligere Premier League-spiller Micah Richards mener Solskjær var defensiv allerede før kampen, da han sa at kampen i Tyrkia ville bli vanskelig.

- Jeg liker Solskjær og jeg har beskyttet ham, jeg trodde han var riktig mann for Manchester United, men å si at det er tøft å komme til Istanbul - når det ikke er noen fans her, bare 350 av dem. Vi snakker om Manchester United, vi fortsetter å påpeke at det er en stor klubb - noe de er - men de burde ikke dra til Istanbul med frykt, sa Richards i studioet til CBS.

- Det er unnskyldninger for meg, fortsatte han.

Manchester United møter Everton på Goodison i tidligkampen på lørdag. Det kan bli en lang helg for Solskjær om det ikke blir tre poeng til de røde i den kampen.

United ligger på en 15.-plass med sju poeng på seks kamper. De har én kamp mindre spilt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer