Underbukse-feiringen koster Bendtner 750 000 kroner

Og første kamp i VM-kvaliken.

DYR FEIRING: Nicklas Bendtner viste fram en underbukse med reklame for et bettingselskap. I dag er han ilagt bot på 750 000 kroner og en kamps karantene som skal sones i VM-kvalifiseringen. Foto: Georgi Licovski / EPA / NTB scanpix
DYR FEIRING: Nicklas Bendtner viste fram en underbukse med reklame for et bettingselskap. I dag er han ilagt bot på 750 000 kroner og en kamps karantene som skal sones i VM-kvalifiseringen. Foto: Georgi Licovski / EPA / NTB scanpixVis mer

Danmark-spiss Nicklas Bendtner fikk mandag ilagt en kamps karantene og en bot for å ha vist reklame da han feiret ett mål i fotball-EM.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) likte dårlig danskens målfeiring da han i etterkant av 2-2-målet mot Portugal i forrige uke viste en grønn boxershorts for en hel verden. På den sto navnet til bettingselskapet Paddy Power.

«Suspensjonen blir gjeldende i kommende VM-kvalifisering», skriver UEFA i en uttalelse. Han mister dermed danskenes hjemmekamp mot Tsjekkia i september. I tillegg er Bendtner bøtelagt med 100.000 euro (750.000 kroner).

24-åringen har tre dager på seg å anke avgjørelsen.

Ifølge UEFAs regler er det ikke anledning for å reklamere for spillselskaper under EM.

Danmark røk ut av mesterskapet etter 1-2-tapet mot Tyskland i siste gruppekamp søndag.

(NTB)