- Undergraver fundamentet for norsk idrett

Idrettspresidenten hardt ut mot idrettsstjerner. Fordi de deltar i pokerturneringer.

(Dagbladet.no): Idrettspresident Tove Paule er irritert over at norske idrettsstjerner - som Aksel Lund Svindal, Petter Northug jr. og Christian Grindheim - stiller opp i pokerturneringer som er sponset av utenlandske spillselskaper.

- Dette er ikke akseptabelt. Disse idrettsstjernene undergraver fundamentet norsk idrett er bygd på, og det er nettopp å støtte opp om Norsk Tipping og den nasjonale spillpolitikken, sier Paule til Dagens Næringsliv (DN).

Utenlandske spillselskaper er konkurrenter for Norsk Tipping, et statlig selskap som gir sitt overskudd videre til kultur og idrett - overskudd som har bidratt til å hjelpe idrettsstjernene opp og fram.

De private pokerturneringene det blant annet reageres mot at stjernene stilte opp for, ble arrangert av Nettavisen-journalist Roy Kvatningen og sponset av utenlandske spillselskaper.

- Vi er skuffet og overrasket over at framtredende norske idrettsstjerner fortsatt lar seg bruke av pokerindustrien, sier Lotteritilsynets informasjonssjef, Rune Timberlid, til DN.

Lotteritilsynet har samtidig satt jurister i sving overfor Nettavisen, som de mener lovstridig markedsførte en utenlandsk spillaktør da den nylig arrangerte en gratis pokerturnering.

(Lund Svindal, Grindheim og Nordthug. jr. har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser i formiddag)

KRITISERES: Petter Northug jr., her med straight flush i spar, spilte poker mellom skiløpene i VM. Nå får han kritikk for å ha stilt opp i en turnering sponset av et utenlandsk spillselskap. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
KRITISERES: Petter Northug jr., her med straight flush i spar, spilte poker mellom skiløpene i VM. Nå får han kritikk for å ha stilt opp i en turnering sponset av et utenlandsk spillselskap. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer
- Undergraver fundamentet for norsk idrett
IRRITERT: Idrettspresident Tove Paule reagerer på at idrettsstjerner stiller opp for utenlandske spillselskaper, som er en trussel for norsk idretts fremste støttespiller, Norsk Tipping.