- Undergraver fundamentet for norsk idrett

Idrettspresidenten hardt ut mot idrettsstjerner. Fordi de deltar i pokerturneringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Idrettspresident Tove Paule er irritert over at norske idrettsstjerner - som Aksel Lund Svindal, Petter Northug jr. og Christian Grindheim - stiller opp i pokerturneringer som er sponset av utenlandske spillselskaper.

- Dette er ikke akseptabelt. Disse idrettsstjernene undergraver fundamentet norsk idrett er bygd på, og det er nettopp å støtte opp om Norsk Tipping og den nasjonale spillpolitikken, sier Paule til Dagens Næringsliv (DN).Utenlandske spillselskaper er konkurrenter for Norsk Tipping, et statlig selskap som gir sitt overskudd videre til kultur og idrett - overskudd som har bidratt til å hjelpe idrettsstjernene opp og fram.

De private pokerturneringene det blant annet reageres mot at stjernene stilte opp for, ble arrangert av Nettavisen-journalist Roy Kvatningen og sponset av utenlandske spillselskaper.

- Vi er skuffet og overrasket over at framtredende norske idrettsstjerner fortsatt lar seg bruke av pokerindustrien, sier Lotteritilsynets informasjonssjef, Rune Timberlid, til DN.

Lotteritilsynet har samtidig satt jurister i sving overfor Nettavisen, som de mener lovstridig markedsførte en utenlandsk spillaktør da den nylig arrangerte en gratis pokerturnering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer