Underholdende norsk ledelse

Norge - Østerrike(12 -6): Norge tok suverent ledelsen i semifinalens første omgang med dobbelt så mange mål som Østerrike.

- Vi har god tid, men det betyr ikke at vi ikke skal ha fart på beina, formante trener Marit Breivik spillerne sine ti minutter før pause.

Da hadde Norge akkurat festet grepet på kampen etter en seig start som varte over et kvarter. Riktignok var de norske damene først ute med kampens mål etter to og et halvt minutt. Men etter bare fem minutter tok østerrikerne ledelsen.

Først etter sytten minutter snudde Mia Hundvin spillet. I løpet av et drøyt minutt la hun inn to mål og løftet dermed Norge fra å være underdog til 6-5-ledelse. Deretter rant de norske målene inn og sikret Norge en drømmeposisjon semifinalens siste omgang.

Skadet

Østerrikes beste spiller, Ausra Fridrikas, ble båret ut fra banen på båre etter at hun kolliderte med Kristing Duvholt i et østerrisk angrep. Duvholt måtte ut i garderoben for å sy flere sting etter at hun fikk et stort kutt i leppa, i den dramatiske smellen. Hverken Fridrikas eller Duvholdt kan spille videre i dagens kamp.