Vålerenga styrer mot minus 30 millioner for 2018

Underskudd er snart det eneste som er igjen av Vålerengas DNA

Vålerenga har tatt seg vann over hodet enda en gang. Det vil gå ut over Ronny Deilas ønsker i spillermarkedet.

MYE Å TENKE PÅ: Vålerenga har nok en gang brukt veldig mye mer penger enn de har og styrer mot et stort underskudd for 2018. Det er ikke gode nyheter for Ronny Deila, som i 2019 må levere bedre resultater på Valle. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MYE Å TENKE PÅ: Vålerenga har nok en gang brukt veldig mye mer penger enn de har og styrer mot et stort underskudd for 2018. Det er ikke gode nyheter for Ronny Deila, som i 2019 må levere bedre resultater på Valle. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TALLET VI HAR hørt fra kilder, tallet Vålerengas daglige leder Erik Espeseth ikke vil kommentere, men heller ikke benekter i en e-post til kollega Tore Ulrik Bratland, er 30 millioner kroner.

Det er et stort tall.

Det er underskuddet Vålerenga skal ha pådratt seg i 2018.

DA KJETIL REKDAL før 2013-sesongen tok over etter Martin Andresen, hadde Vålerenga brukt store summer på et prosjekt som etter cuptriumf i 2008 og seriesølv i 2010 gikk rett i vasken. Det måtte han etter hvert ta konsekvensene av. Var Vålerenga bygd opp under Martin Andresen, ble Vålerenga bygd ned i Kjetil Rekdals andre periode i klubben.

Til slutt ble det kuttet til beinet.

STIG OVE SANDNES var mannen som kuttet kostnadene og gjorde Vålerenga til en mellomstor klubb i norsk målestokk. En av konsekvensene i så måte var en økonomi man til slutt klarte å håndtere – en liten økonomi. En annen konsekvens var Kjetil Rekdals frustrasjon og dårlige humør. Som på slutten, fordi målsettingene ikke var i nærheten av å matche klubbens størrelse, mest hang med hodet.

Da Ronny Deila plutselig måtte steppe inn og ta over ett hundre prosent høsten 2016, var det knapt ork igjen i Rekdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer