Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga styrer mot minus 30 millioner for 2018

Underskudd er snart det eneste som er igjen av Vålerengas DNA

Vålerenga har tatt seg vann over hodet enda en gang. Det vil gå ut over Ronny Deilas ønsker i spillermarkedet.

MYE Å TENKE PÅ: Vålerenga har nok en gang brukt veldig mye mer penger enn de har og styrer mot et stort underskudd for 2018. Det er ikke gode nyheter for Ronny Deila, som i 2019 må levere bedre resultater på Valle. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MYE Å TENKE PÅ: Vålerenga har nok en gang brukt veldig mye mer penger enn de har og styrer mot et stort underskudd for 2018. Det er ikke gode nyheter for Ronny Deila, som i 2019 må levere bedre resultater på Valle. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TALLET VI HAR hørt fra kilder, tallet Vålerengas daglige leder Erik Espeseth ikke vil kommentere, men heller ikke benekter i en e-post til kollega Tore Ulrik Bratland, er 30 millioner kroner.

Det er et stort tall.

Det er underskuddet Vålerenga skal ha pådratt seg i 2018.

DA KJETIL REKDAL før 2013-sesongen tok over etter Martin Andresen, hadde Vålerenga brukt store summer på et prosjekt som etter cuptriumf i 2008 og seriesølv i 2010 gikk rett i vasken. Det måtte han etter hvert ta konsekvensene av. Var Vålerenga bygd opp under Martin Andresen, ble Vålerenga bygd ned i Kjetil Rekdals andre periode i klubben.

Til slutt ble det kuttet til beinet.

STIG OVE SANDNES var mannen som kuttet kostnadene og gjorde Vålerenga til en mellomstor klubb i norsk målestokk. En av konsekvensene i så måte var en økonomi man til slutt klarte å håndtere – en liten økonomi. En annen konsekvens var Kjetil Rekdals frustrasjon og dårlige humør. Som på slutten, fordi målsettingene ikke var i nærheten av å matche klubbens størrelse, mest hang med hodet.

Da Ronny Deila plutselig måtte steppe inn og ta over ett hundre prosent høsten 2016, var det knapt ork igjen i Rekdal.

RONNY DEILA STILTE krav da han ble ansatt av Tor Olav Trøim. Han ville ha det på sin måte. Og fikk aksept fra en fotballens rauseste eiere. Den nye arenaen på Valle nærmet seg åpning.

Vålerenga skulle bli store igjen.

STØTTEAPPARATET RUNDT LAGET vokste betydelig. Administrasjonen også. Lars Tjærnås ble ansatt som sjefspeider. Endelig skulle Vålerenga ta rekrutteringen på alvor. Og alt dette – sammen med sviktende resultater, lave publikumstall og manglende markedsinntekter – blir i sum tallet Dagbladet i dag omtaler.

Minus 30 millioner kroner.

Vålerengas underskudd 2018.

NÅR ERIK ESPESETH sier driften ikke er i fare og at Vålerenga gleder seg til 2019-sesongen, er det mest fordi Tor Olav Trøim eier klubben. Det er han som betaler regninga. Det er alltid Trøim som betaler regninga. Men 30 millioner kroner er veldig mye penger og vil selvfølgelig få konsekvenser for det laget Ronny Deila skal stille i jakten på det nivået han ble ansett for å levere.

Topp tre i Eliteserien.

Når Freddy dos Santos er tvunget til å diskutere stillingsprosenten sin, gir det gode indikasjoner fra hvilken hylle Ronny Deila må rekruttere nye spillere.

MATTHÍAS VILHJÁLMSSON, uten å ta fra islendingen noe som helst, han er en helt ålreit spiller på det øverste nivået i Norge, er et eksempel på det. Vålerenga sier de ønsker å ta opp kampen med Rosenborg. For å klare det henter de Rosenborgs fjerdevalg som spiss. Men sånn er det når utgiftene er større enn inntektene.

Sånn blir det når utgiftene er større enn inntektene.

VÅLERENGA KRITISERES OGSÅ for det Strømsgodset-stempelet mange mener Erik Espeseth og Ronny Deila har satt på klubben. At klubbens DNA er i ferd med å vannes ut. At det snart ikke er noe igjen av det som en gang var Vålerenga. At det eneste genrelaterte som er igjen er underskuddet.

DET SOM ER helt sikkert er at Vålerenga trengte nytt blod etter Rekdal 2. Da var klubben på tannkjøttet. Min påstand er at Vålerenga hadde rykket ned i 2016 om ikke Ronny Deila hadde tatt over før tida. Men etter det har Vålerenga slitt mer enn godt er, mens Ronny Deila har sluppet unna den verste kritikken fordi Vålerenga har vært i en gjenoppbyggingsfase.

Nå er den tida over.

Ronny Deila levere.

Og med minus 30 millioner ser det ikke ut som han kan kjøpe seg suksess.

Det betyr at han må trylle.

PS! Mange VIF-hjerter er rasende fordi Vålerenga trener i LSK-hallen, ikke i Vallhall. Det er til å forstå. Utenfor banen handler fotball mest av alt om følelser. Når Vålerenga trener hos fienden er det fordi Ronny Deila ønsker å gjøre følelsen best mulig når sesongen starter. I LSK-hallen kan kunstgresset vannes, det går ikke i Vallhall på grunn av dreneringsproblemer.

Ronny Deila vil ha best mulig treningsforhold hver eneste dag.

Selv treninger på Lillestrøm svir i mange VIF-sjeler, bør det også være til å forstå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!