Undersøkelse viser flertall mot Kindred-avtalen

Magnus Carlsen kan få en tøff jobb med å sikre flertall for sponsoravtalen med Kindred på søndagens sjakkongress. Det viser tall Aftenposten har hentet inn.

Stavanger  20190614.
Trener Peter Heine Nielsen sammen med Magnus Carlsen etter den 9 runden i Norway chess som holdes i Stavanger konserthus.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Stavanger 20190614. Trener Peter Heine Nielsen sammen med Magnus Carlsen etter den 9 runden i Norway chess som holdes i Stavanger konserthus. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Avisen har spurt samtlige sjakklubber i Norge om de skal på søndagens kongress i Larvik og hva de kommer til å stemme i spørsmålet om Norges Sjakkforbund skal inngå en sponsoravtale med bettingselskapet Kindred. Avtalen er verdt 50 millioner over fem år.

84 av 129 klubber har svart, og blant dem sier 78 delegater nei til avtalen, mens 59 sier ja. På ja-siden er blant annet de 41 delegatene Magnus Carlsens klubb Offerspill SK vil få ved fullt oppmøte på kongressen.

Overrasket Bae

- Det tyder på meget sterkere mobilisering enn det jeg har antatt. Når det er så høye tall må det tilsi at det er en del som tar turen store distanser for å delta på dette møtet, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae til avisen.

Han har tidligere vært sikker på at Magnus Carlsens nye sjakklubb vil sørge for at avtalen blir stemt fram.

Det kan maksimalt være 283 delegater på sjakk-kongressen i Larvik søndag 7. juli. I avisens undersøkelse har de fått svar på standpunktet til 137 delegater.

I tillegg kan avisen vise til 40 delegater som foreløpig ikke har fortalt hva de ønsker å stemme. I tillegg er 11 usikre på om de stiller, mens 15 har bestemt seg for ikke å møte i Larvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer