<strong>DRAMATISK:</strong> Aly Keita ble liggende etter å ha blitt slått i tinningen av en maskert tilskuer. En 17-åring ble kort etter arrestert for overfallet. Foto: NTB Scanpix/EPA/Mikael Fritzon/TT SWEDEN OUT
DRAMATISK: Aly Keita ble liggende etter å ha blitt slått i tinningen av en maskert tilskuer. En 17-åring ble kort etter arrestert for overfallet. Foto: NTB Scanpix/EPA/Mikael Fritzon/TT SWEDEN OUT Vis mer

Undersøker om kampfiksing kan ha ført til overfallet på keeperen i Sverige

Svenska Spel bekrefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Svensk fotball fikk skrevet et nytt mørkt kapittel i går kveld, da Allsvenskan-kampen mellom Jönköping Södra og Östersund måtte avbrytes etter at en maskert person slo ned målvakt bortelagets målvakt Aly Keita.

Etterpå gikk ryktene om angrepet i sluttminuttene kunne ha tilknytning til kampfiksing, og nå bekrefter Svenska Spel overfor Expressen at de undersøker saken.

- Vi har innledet granskning av spillene på kampen mellom Jönköping Södra og Östersund. Jeg har foreløpig ingen informasjon om funn på vår side, men håper vi vil vite mer i løpet av formiddagen, sier pressesjef Andreas Jerat.

- Det klassiske er om det er unaturlig mange spill på et lag som på forhånd var tippet til å tape. Vi kan se på hvor spillene kommer fra, demografien, om det er et spesifikt område. Jeg har forstått at mange har reagert på at angriperen er fra Södertälje, mens ingen lag fra Södertälje spilte kampen. Det går mange rykter, sier Jerat.

Hevdet han plantet bombe

Politiet ønsker ikke å kommentere saken, der en 17-åring altså er arrestert, mistenkt for overfall og for falsk bombetrussel etter at han slo ned målvakt Aly Keita og etterpå sa det var en bombe på stadion.

Etter episoden samlet dommer Jonas Eriksson seg sammen med sikkerhetsansvarlige og dommerdelegater for å avgjøre om kampen skulle spilles ferdig. Like etter kom beskjeden om at kampen ble avbrutt.

<strong>SLÅTT I TINNINGEN:</strong> Östersunds målvakt Aly Keita.
Foto: Mikael Fritzon / TT kod 62360
SLÅTT I TINNINGEN: Östersunds målvakt Aly Keita. Foto: Mikael Fritzon / TT kod 62360 Vis mer

Keita uttaler selv til Aftonbladet at han fikk et slag i tinningen. Keeperen følte seg svimmel, men skal nå være i fin form.

Sjokkert nordmann

Norske Stian Aasmundsen hadde vært på banen tidligere i kampen. Til Dagbladet fortalte Jönkoping-spilleren om sjokket i går kveld.

- Jeg hadde blitt byttet ut og fulgte med på ballen. Plutselig hører jeg bråk på den andre siden. Så ser jeg at denne personen kommer med et slag mot keeperen og mulig et spark. Det er selvfølgelig helt sjokkerende å se.

- Var du redd?

- Det føltes trygt der jeg var. Men det er ikke bra at sånt skjer. Man tenker jo at det kan skje noe mer og enda verre - man vet jo aldri.

- Hva tenker du om at noe sånt skjer?

- Det er helt håpløst og uakseptabelt. Det er synd at det skal være sånn. Det så ut som om han kom fra familietribunen, og vi aner ikke hvem han er.

- Jeg hørte også gjennom noen lagkompiser at han hadde sagt at han hadde plassert bomber rundt stadion, sier Aasmundsen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer