ALBERTO CONTADOR: Hadde en tung dag på sykkelen, men klarte å klamre seg til sammenlagtledelsen i Giro d`Italia.  EPA/DANIEL DAL ZENNARO
ALBERTO CONTADOR: Hadde en tung dag på sykkelen, men klarte å klamre seg til sammenlagtledelsen i Giro d`Italia. EPA/DANIEL DAL ZENNAROVis mer

Ung italiener knuste Alberto Contador

Men spanjolen klamret seg fast til den rosa trøya.

(procycling.no): Fabio Aru (24) fra Astana støtet med to kilometer til mål og kjørte alene til mål på den 20. etappen av Giro d`Italia, hans andre etappeseier på like mange dager. Alberto Contador kom inn drøye to og et halvt minutter bak Astana-rytteren, og beholder den rosa ledertrøyen i forkant av den siste etappen, en paddeflat parademarsj fra Torino til Milano, av rundturen i Italia.

- Det var en fantastisk seier. Jeg kan ikke tro det. Etter å ha hatt noen tøffe dager tidligere i Giroen, så vinner jeg i dag igjen samtidig som jeg får andreplassen sammenlagt, sier Aru i tv-intervjuet etter etappen.

Den 199 kilometer lange etappen fra Sint Vincent til Sestiere gikk via den høyeste kategoriserte stigningen, Colle Delle Finestre. Etter å ha angrepet med 18 kilometer til mål, var Mikel Landa fra Astana først over toppen ved Finestre med lagkameraet og sammenlagttoer, Aru halvminuttet bak. Den rosa trøya på Alberto Contadors skuldre lå isolert minuttet bak Aru over toppen. 

Før den siste klatreetappen av Italia rundt, lå Contador 4:37 foran Aru og 5:15 foran Landa.

Uten hjelperyttere, syklet Tinkoff-Saxo-rytteren alene over toppen på Finestre. Spanjolen klarte å holde tidsavstanden på flatene mot Sestiere. Og ved inngangen til den avsluttende stigningen, var avstanden på et drøyt minutt. Contador tapte et drøyt minutt opp siste stigning, men Aru klarte aldri å true trøyen til spanjolen. Contador vinner dermed trolig et treukersritt for sjuende gang i karrieren. Videre i år, er målet å vinne Tour de France, en bragd som sist ble gjort av Marco Pantani i 1998.