Ung italiener vant knallhard Vuelta-etappe

Cannondale-rytter Daniele Ratto (23) viste stålkrefter i regnværet og kom alene i mål på fjelletappen i Vuelta a España lørdag.

 SÅ GLAD:  Daniele Ratto var naturlig nok en svært fornøyd herremann da han krysset mållinjen etter den 14. etappen i Vuelta a España lørdag. Foto: AFP PHOTO/ JAIME REINA
SÅ GLAD: Daniele Ratto var naturlig nok en svært fornøyd herremann da han krysset mållinjen etter den 14. etappen i Vuelta a España lørdag. Foto: AFP PHOTO/ JAIME REINAVis mer

Italieneren vant 14. etappe med hele 3.53 minutter til gode på landsmann og sammenlagtleder Vincenzo Nibali. Christopher Horner endte ytterligere to sekunder bak som nummer tre på toppen av Collada de la Gallina i Andorra.

Dette var Rattos første etappetriumf i et verdenstourritt. Han var en del av et tidlig brudd på fem mann på den 155,7 kilometer lange etappen i Pyreneene.

Ratto valgte å kjøre solo 40 kilometer fra mål, og ingen av bruddkollegaene hans maktet å innhente Cannondale-rytteren.

I sammendraget var Nibali og Horner de store vinnerne. Begge fikk større luke til rivalene sine. Nibali leder Vueltaen med 50 sekunder på Horner, som tok over annenplassen fra Nicolas Roche. Alejandro Valverde besitter tredjeplassen, 1.42 minutt bak Nibali.

Edvald Boasson Hagen var ikke blant de 100 beste på lørdagens tøffe fjelletappe.

Skår i gleden for Ratto og Cannondale var at lagkaptein Ivan Basso måtte trekke seg under etappen. Den italienske sykkelveteranen var på grensen til nedkjøling i det iskalde været.

(NTB)