<strong>STORSPILTE:</strong> Norges keeper Magnus Dahl storspilte i kampen mellom Norge og Sverige under Januar-cup i Håndball i Follotrykk Arena søndag kveld. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
STORSPILTE: Norges keeper Magnus Dahl storspilte i kampen mellom Norge og Sverige under Januar-cup i Håndball i Follotrykk Arena søndag kveld. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer

Ung norsk keeper stoppet svenskene

Håndballgutta vant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Keeper Magnus Dahl (24) storspilte da de norske håndballgutta slo Sverige 29-23 søndag.

Han fikk en svipptur hjem i vinterkulda etter besøk i Kroatia og Sverige den siste uka.

Til den spanske hovedstaden kom han fra Paris i høst. Etter at Steinar Ege ga seg definitivt på landslaget for vel et år, tok Ole Erevik plassen som førstevalg.

Dahl har i flere år vært «snakk-målvakten» i Norge, mannen med mange av forutsetningene som må til for å nå toppen. Faren Halvor spilte 13 landskamper i Norges mål i sin tid.

Rett inn
Nordmannen har bidratt sterkt for Atlético Madrid i sitt første halvår i klubben. Dit ble han hentet som reserve for José Hombrados. Men veterankeeperen på 40 år skadet seg, og Dahl grep sjansen.

- Jeg ble kastet inn i det og ble på et vis presset til å ta ansvar. Jeg er fortsatt ung som keeper og kan lære mye, men jeg føler at stabiliteten er blitt bedre. Det er veldig usikkert hva som skjer neste sesong. Jeg er utleid til Madrid fram til sommeren og har ytterligere ett års kontrakt med Paris. I tillegg har jeg fått henvendelser fra tysk Bundesliga, sier Dahl til NTB.

Etter tap for Østerrike (32-34) og Tsjekkia (23-34) løftet det norske landslaget kvaliteten søndag. Det sto 17-12 ved pause etter solid spill også i angrep.

Dahl vant keeperkampen overlegent. Ute på banen var Bjarte Myrhol Norges bestemann begge veier.

Kampens hardeste skudd sto Christoffer Rambo for. Hans 12-8-mål sa bare «pang».

Feil sted
Det er vel 200 mil lenger sør i Europa den norske toppen skulle ha vært for tiden. Spania-VM startet fredag og avsluttes i løpet av to uker.

Kampfakta

Norge — Sverige 29-23 (17-12)

1859 tilskuere

Norge: Magnus Dahl, Henrik Ruud Tovås, Espen Christiansen — Sebastian Barthold, Ronald Putans 1, Johannes Hippe 4, Thomas Kristensen 2, Bjarte Myrhol 7, Christoffer Rambo 4, Espen Lie Hansen 5, Magnus Jøndal 3, Christian O'Sullivan, Kristian Bjørnsen 3, Magnus Gullerud, Gøran Sørheim, Kent Robin Tønnesen, Joakim Hykkerud.

Toppscorer Sverige: Fredric Petterson og Andreas Cederholm, begge 4.

Utvisninger: Norge 4 x 2 min., Sverige 4 x 2 min.

For første gang siden 2004 er ikke Norges herrer med i EM- og VM-sammenheng.

Neste mesterskapssjanse kommer i Danmark (EM) om et år. Kvalifiseringen er allerede i gang med Frankrike og Norge som åpenbare favoritter til å gå videre fra gruppen.

Dobbeltkampen mot franskmennene går i april. Da er sannsynligvis Ole Erevik, Børge Lund, Erlend Mamelund og Håvard Tvedten tilgjengelige etter skader og sykdom.

En god dose erfaring vil sprite opp ungdomslaget som har vært i aksjon de siste par ukene.

Neste års EM kan bli bra norsk underholdning. Men Sveriges oppstilling søndag var et tilnærmet B-lag, og det er nok lurt å ikke legge for mye i resultatet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer