Ungarer ble for sterk for Dale Oen

Nordmannen tok ledelsen, endte med sølv.

Foto: EPA/PETER KOLLANYI
Foto: EPA/PETER KOLLANYIVis mer

||| (Dagbladet): Svømme-EM er allerede en suksess for Alexander Dale Oen etter gullmedaljen på 100 meter bryst.

I dag kjempet han om mer edelt metall på den doble distansen, en disiplin han ikke er like sterk i.

Dale Oen måtte gi tapt for hjemmefavoritten Daniel Gyurta fra Ungarn, men svømte inn til en sterk sølvmedalje.

- 100-meteren var det viktigste for oss da vi kom hit, så dette er veldig positivt. Så ble det jo personlig rekord også, sier han til NTB.

Mer kunne man strengt tatt ikke forvente - i kvalifiseringsheatene tok 25-åringen fra Øygarden utenfor Bergen seg videre på tider litt bak de aller beste.

Da sparte han riktignok på kruttet, og kontrollerte inn til 2.11,90 i sitt beste forsøk.

I finalen senket han tiden til 2.09,69, seks hundredeler bedre enn sin egen norske rekord satt i 2008 - men det var fortsatt 74 hundredeler bak gullvinner Gyurta. Dale Oen åpnet forrykende og ledet med 23 hundredeler etter 50 meter, men ungareren hadde overtatt ledelsen ved vending 100 meter og var utilnærmelig i avslutningen.

Etterpå var nordmannen rimelig fornøyd med egen innsats.

- Dette var greit. Planen var å ta det rolig første 100 og jobbe steinhardt på den tredje og fjerde lengden. Det var ganske bra gjennomført, sier Dale Oen til Eurosport.

Han har en gullsjanse igjen, på 50 meter bryst. Og Dale Oen stoler såpass på egen styrke at han regner med å ta seg greit til den finalen.

- Nå har jeg 50 meter i morgen (kvalifisering) og dagen etter (finale). Jeg tror jeg har mye fart i meg. 200 meter er noe herk, smiler han.