Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ungarerne krever oppvask etter sjokknederlaget

BUDAPEST(NTB-Reuters): Ungarerne er fortsatt i sjokk etter onsdagens 1-7-nederlag mot Jugoslavia i omspillet i VM-kvalifiseringen i fotball. Nå har et kontor med tilknytningen til regjeringen tatt til orde for å forandre lovene i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke siden 2-8-nederlaget mot England for 88 år siden har ungarsk landslagsfotball tapt mer enn i onsdagens kamp. Derfor blir nederlaget mot Jugoslavia betraktet som en nasjonal katastrofe.

Utskifting

I dag oppfordret det regjeringskontoret som følger opp idretten i landet fotballforbundet til å forandre både politikk og å skifte ut nøkkelpersoner. Så alvorlig ser regjeringen på onsdagens nederlag at den er innstilt på å involvere seg direkte dersom ikke fotballforbundet setter i verk de riktige tiltakene.

Avisene i Budapest var ikke nådige i sin kritikk etter onsdagens kamp. En avis skrev at dersom ikke laget kunne garantere en bedre innsats i returkampen, så burde spillerne stille i nøytrale drakter, for ikke å sverte nasjonen unødvendig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!