Ungarn-stjerna oppgitt før returkampen: - Hva kan jeg gjøre?

Zoltan Gera.

GOD KAMP: Zoltan Gera (36) gjorde sine saker godt mot Per Ciljan Skjelbred og Norge i går kveld. Han irriterer seg imidlertid over at han må stå over returkampen på grunn av suspensjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
GOD KAMP: Zoltan Gera (36) gjorde sine saker godt mot Per Ciljan Skjelbred og Norge i går kveld. Han irriterer seg imidlertid over at han må stå over returkampen på grunn av suspensjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge dominerte til tider stort mot Ungarn torsdag kveld, men tapte 1-0 etter å ha sløst stort med sjansene foran et fullsatt Ullevaal.

I returkampen må Per-Mathias Høgmos gutter klare noe ingen lag har maktet tidligere dersom det skal bli EM-sluttspill i Frankrike neste sommer.

- Norge er et godt lag Ungarn har altså det beste utgangspunktet før returen i Budapest søndag kveld. Lagets kanskje beste spiller på Ullevaal i går, Zoltan Gera (36), synes det er vanskelig å si hvem som er favoritt før returen.

- Vi leder 1-0 og har et bortemål, men vi vet at det andre oppgjøret blir veldig vanskelig, fordi Norge viste oss i kveld at de er et godt lag. Det er vanskelig å si hvem som er favoritter. Det eneste jeg kan si er at det ser bedre ut for oss nå enn det gjorde før den første kampen, sier den tidligere WBA- og Fulham-spilleren.

- Synes du dere vant fortjent?

- Vi var heldige og hadde flaks noen ganger. Vi jobbet hardt hele veien, forsvarte oss bra og keeperen vår spilte en stor kamp. Vi skapte noen sjanser og burde ha scoret et mål til etter pause. Men alt i alt er det et godt resultat for oss, sier Gera til Dagbladet.

- Spilte Norge som forventet?

- Ja, de spilte bra. Det er et sterkt og organisert lag. Det blir veldig vanskelig i returkampen.

Mister returen Gera gjorde sine saker godt på den sentrale midtbanen, men én ting irriterer han voldsomt: Det gule kortet han fikk for en takling på Alexander Tettey halvveis i første omgang. Kortet betyr nemlig at han er suspendert i returkampen.

- Hvor mye tror du laget vil savne deg?

- Jeg håper virkelig at de ikke vil savne meg. Jeg har tro på laget og håper andre spillere kan fylle rommet etter meg. Det blir vanskelig for meg å se kampen fra sidelinja, men hva kan jeg gjøre? Det er synd for meg at jeg drar på meg et dumt gult kort. Men sånn er fotballen.

- Viktig En annen Ungarn-veteran, nemlig keeper Gabor Kiraly, spilte også en god kamp. Han mener kampen i går viste at Ungarn har noe å komme med.

- Dette var viktig for oss - det å holde buret reint og få seieren. Og vi viste hvor bra det ungarske laget kan være, sier han.
- Hvor avgjørende var enhåndsredningen din i åpningsminuttene?
- Det vet jeg ikke - i en slik kamp er alle øyeblikk viktige. Vi hadde mange gode involveringer ute på banen også, og det var flere andre som kastet seg inn og blokkerte avslutninger fra dem. Vi var det beste laget i dag, men nå glemmer vi denne kampen og forbereder oss til den neste.   - Blir den annerledes, med tanke på at dere får hjemmekamp?   - Det vet jeg ikke. Nå har vi to dager på oss, og må se framover.   - Den norske keeperen var ikke heldig på baklengsmålet. Hvordan vurderte du det?
- Jeg var veldig langt unna! For oss var det viktigste å se at ballen gikk inn, og det gjorde oss veldig glade.
- Hvem er favoritter nå?   - Jeg mener Norge fortsatt er favoritter. Men vi vant 1-0, og ønsker å vinne i Budapest også.