Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ungarn-stjerne slakter egne tilskuere: - De er idioter

Før Norge-møtet.

KAN STOPPE NORGE:   Ungarns målvakt Eva Kiss er kvinnen som kan stoppe Norge onsdag kveld. Hun er ikke imponert av en gruppe tilskuere som lager kvalm.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KAN STOPPE NORGE: Ungarns målvakt Eva Kiss er kvinnen som kan stoppe Norge onsdag kveld. Hun er ikke imponert av en gruppe tilskuere som lager kvalm. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

DEBRECEN (Dagbladet): Vertsnasjonen Ungarn er Norges neste test i håndball-EM i kveld. Det betyr trolig den kampen med mest stemning på tribunen så langt for de norske håndballjentene. Og det betyr et møte med beryktede ungarske fans.

- Jeg vil ikke kalle dem fans. De er idioter, sier Ungarn-målvakt Eva Kiss til Dagbladet før Norge-kampen.

En gruppe Ungarn-tilhengere fikk refs av Danmarks målvakt Sandra Toft som hevdet de spyttet og kastet gjenstander i løpet av kampen mandag kveld.

Hooligans Ungarn-stjernen Kiss synes det er synd at en liten gruppe ødelegger for andre.

- De er egentlig fotballfans fra Debrecen. Gale hooligans. Jeg elsker egentlig alle tilskuerne våre, men det er synd at et liten gruppe skal få så mye oppmerksomhet. De fleste tilhengerne våre er jo snille, sier Eva Kiss.

Dagbladet møter Ungarn-målvakten dagen etter et laget tapte skjebnekampen mot Danmark. Ungarn er sjanseløse på semifinale før kampen mot Norge og det er laber stemning på hotellet Aquaticum i den ungarske byen.

- Vi må se framover, sier Kiss, som er en av fem-seks andre spillere på pressetreffet.

- Hva tenker du om Norge-kampen?

- Norge har så mange gode spillere. Det er vanskelig å fokusere på enkeltspillere. Vi har fokus på hele mannskapet - og ikke noen utvalgte. Vi har jo møtt Norge flere ganger og kjenner flere spiller, sier Kiss til Dagbladet.

Kjenner Løke Målvakten trekker fram møtet med Heidi Løke som en duell i kampen.

- Jeg møter Heidi Løke i seriespillet i Ungarn. Der er vi rivaler og det blir vi i morgen også, sier Kiss med et glis.

- Hvordan motiverer dere dere før kampen?

- Nå skal vi etter hvert til Budapest for å kanskje spille om 5. eller 6. plass. Det er også viktig for oss å vise oss fram foran hjemmefansen, sier Kiss.

Norge - Ungarn spilles onsdag 20.30 i Föniks Hall i Debrecen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media