Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM:

Ungarn-stjerner i sorg før Norge-kampen: - Klarte ikke synge nasjonalsangen på grunn av tårene

16 ungarske skoleelever omkom i ulykke.

FRA TÅRER TIL JUBEL: Ungarn-spillerne er preget etter en ulykke som kostet 16 skoleelever livene. Samtidig opplever spillerne sportslig suksess i håndball-VM. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
FRA TÅRER TIL JUBEL: Ungarn-spillerne er preget etter en ulykke som kostet 16 skoleelever livene. Samtidig opplever spillerne sportslig suksess i håndball-VM. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES Vis mer
  • Norge - Ungarn, kl. 17

(Dagbladet): Ungarn kommer til ettermiddagens VM-kvartfinale stinne av selvtillit etter overraskelsen mot Danmark.

Men laget bærer også på sorg etter en bussulykke som kostet 16 unge skoleelever livet i helga.

- Vi er alle i sorg etter tragedien. Mot Danmark klarte vi ikke synge nasjonalsangen før start. Jeg klarte det ikke, på grunn av tårene, sier Ungarn-stjernen Gabor Csaszar til Nemzeti Sport.

Ungarerne kjempet Danmark av banen med 27-25 søndag kveld, men i opptakten til kampen var det mye følelser hos spillerne og laglederne. Under nasjonalsangen kunne tv-seerne se tydelig berørte spillere, med et svart sørgebånd rundt overarmen.

En ungarsk buss med skoleelever krasjet på en motorvei i Verona i Italia natt til lørdag. Like etter brøt det ut en voldsom brann. Passasjerene i bussen var elever i alderen 15 til 19 år, som var på vei fra Frankrike tilbake til Ungarn etter en klassetur for å gå på ski, skriver NTB.

Ulykken skjedde da bussen traff en støttestolpe på ei bru. Bussen hadde i overkant av 50 passasjerer.

- Dette var barn. Det er det vanskeligste å ta inn over seg. Alle tenker på sine egne, sier Ungarns utenriksministeren Peter Szijjarto.

Politiet opplyser at en slovensk lastebilsjåfør som kjørte etter bussen, har forklart at det var noe galt med et av busshjulene. Han forsøkte å varsle bussjåføren ved å blinke med lysene, uten å lykkes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling