Ungarn vil ha Drillo

Etter det Dagbladet erfarer, er Egil «Drillo» Olsen favoritt til å bli manager for det ungarske fotballlandslaget etter Lothar Matthäus.

Den tidligere tyske landslagskapteinen synes Ungarn er en for dårlig og useriøs fotballnasjon til å bli der særlig mye lenger, og er heller ikke fornøyd med den økonomiske situasjonen. Ifølge våre kilder, er det 99 prosent sikkert at Matthäus går til tyrkiske Besiktas.

- Har etterfølgeren

- Hvis det skjer, har vi allerede en etterfølger på blokka. Nemlig den kandidaten som ble nummer to sist da Lothar Matthäus fikk jobben, sa den ungarske fotballpresidenten Imre Bozrky i et radiointervju i går.

Fristende

Kandidaten han sikter til er Egil Olsen. Overfor Dagbladet bekrefter Drillo at managerjobben for det ungarske fotballandslaget frister.

- Jeg var sterkt inne i bildet sist, da Lothar Matthäus fikk jobben. Antakelig var jeg en god nummer to bak ham. Jeg har også hørt rykter om at Matthäus vil gå til Besiktas. I går ringte det en ungarsk journalist til meg og sa det var 99 prosent sikkert at det kom til å skje, sier Egil «Drillo» Olsen til Dagbladet.

Ikke et øyeblikk legger han skjul på at managerjobben i Ungarn frister.

- Ungarn er bedre enn sitt rykte. Det hadde vært fristende å overta laget. Men jeg har ikke hørt noe konkret, annet enn telefonen fra den ungarske journalisten og alle ryktene, sier Egil «Drillo» Olsen.

Gadd ikke

Tidligere i uka tapte Ungarn 1-2 mot Kina i Beijing. 17 av spillerne gadd ikke å være med, og meldte skadeforfall. Søndag spiller ungarerne privatlandskamp mot Tyskland. De fleste ekspertene tror det blir avskjedskampen til Lothar Matthäus, som er ansatt for å ta Ungarn til VM i 2006. Nå fristes han sterkt av pengene som Besiktas har tilbudt.

10 millioner kroner

For å kjøpe ham ut av kontrakten med det ungarske fotballforbundet, koster det klubben cirka 10 millioner kroner. Det er tyrkerne, ifølge våre kilder, villige til å betale.

  • På FIFA-

rankingen er Ungarn helt nede på 68. plass, bak land som for eksempel Kongo, Oman, Jamaica og Irak. Norge ligger til sammenlikning som nummer 36.

  • Ungarerne er ikke kvalifisert til sommerens fotball-

EM i Portugal, og har ikke deltatt i noe internasjonalt mesterskap siden Mexico-VM i 1986. Nå er håpet å komme til VM i Tyskland i 2006, hvor laget er i gruppe med Sverige, Kroatia, Bulgaria, Island og Malta.

FAVORITT: Før jul var Drillo høyaktuell som ungarsk landslagstrener. Det er han fortsatt. Om tilbudet kommer, er suksesstreneren fristet.
TIL TYRKIA: Lothar Matthaüs.