Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ungarns grep før kampen mot Norge vekker oppsikt. Flyttet serierunde

- Det er ikke normalt.

OPPFINNSOMME: Ungarn tar i bruk alle metoder for å ta seg til EM på bekostning av Norge.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
OPPFINNSOMME: Ungarn tar i bruk alle metoder for å ta seg til EM på bekostning av Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer

(Dagbladet): Det er ti dager til Norge og Ungarn braker løs i den første av to viktige playoffkamper som skal avgjøre landenes EM-skjebne. Returoppgjøret går av stabelen i Ungarn tre dager seinere.

I forrige uke kom beskjeden om at det ungarske fotballforbundet har flyttet en hel serierunde i den ungarske toppdivisjonen, slik at de ungarske spillerne får mest mulig tid sammen før kampene mot Norge.

Ligarunden, som egentlig skulle spilles 7. november, har blitt utsatt til 2. desember. Det betyr at de ungarske spillerne får en god oppladning før avreise til Norge og Ullevaal.

- Vanligvis får jeg bare tre døgn med spillerne. Nå får vi ti døgn sammen. De andre (som spiller utenfor Ungarn) kommer senere, men at vi får så mye tid sammen, vil hjelpe oss enormt i forberedelsene, sier landslagssjef Bernd Storck til NRK.

Overrasket Det er ikke vanlig at det ungarske fotballforbundet tar slike grep.

- Nei, det er ikke normalt. Det er første gang det skjer. Jeg ble overrasket, sier Károly Pór, som er fotballekspert i den ungarske avisa Nemzeti Sport Online.

Eksperten skjønner hvorfor det skjer akkurat nå.

- Vi har ikke spilt i en playoffkamp siden 1997, og vi har ikke vært i en stor turnering siden 1986, så det er en forståelig avgjørelse, sier Pór.

En fordel Ungarn består mest av spillere som tjener til livets opphold i hjemlig liga. De få spillerne som spiller i store europeiske ligaer får minimalt med spilletid i sine respektive klubber. Det gjelder spillere som Adam Bogdan (Liverpool), Balazs Megyeri (Getafe), Zoltan Stieber (Hamburg) og Adam Szalai (Hoffenheim).

Pór mener det vil være en fordel for Ungarn å få bedre tid til å forberede seg.

- Jeg tror det er bra fordi vi må lage en ny taktikk på grunn av en av Norges store styrker, som er press på ballfører på motstanderens banehalvdel. Det er et stort problem fordi vi ikke er gode til å holde ballen i laget, sier Pór.

- Kan bli lenge Dagbladets ekspertkommentator Morten Pedersen tror ikke nødvendigvis det er en fordel for Ungarn å tilbringe så mye tid sammen.

- Det kan fort bli lenge. Det er aldri bra å vente for lenge i forkant av en utfordring. Det kan fort bli slitsomt for spillerne, sier Morten Pedersen.

Pedersen spør seg hvor klokt det er å bryte et mønster foran to så viktige kamper.

- Det er også slik at det som er hverdagen, det landslaget er vant til, er det Ungarn nå velger bort. Det kan ha en faktor. Du må samtidig gi den ungarske treneren kredit for det han gjør, å gå nye veier. Om det hjelper dem kan jeg ikke svare på. Ti dager høres mye ut, sier Pedersen.

Kampene mot Ungarn spilles 12. og 15. november. Norge har hjemmekamp først.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling