Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ungarsk avis advarer mot «multikulturelle» Norge: - Ikke bare folk med vikingrøtter

Mer enn bare lange pasninger.

MØTER UNGARN: Søndag formiddag ble det klart at Ungarn blir Norges siste hinder på veien til EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer, og den generelle oppfatningen er at dette var en gunstig trekning for Per-Mathias Høgmos menn. Her er troppen mot Malta. Bak fra venstre:  Ørjan Håskjold Nyland, Even Hovland, Markus Henriksen, Alexander Tettey, Vegar Forren og Alexander Toft Søderlund.
Foran fra venstre: Jo Inge Berget, Omar Elabdellaoui, Haitam Alesaami, Per Ciljan Skjelbred og Stefan Johansen


Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MØTER UNGARN: Søndag formiddag ble det klart at Ungarn blir Norges siste hinder på veien til EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer, og den generelle oppfatningen er at dette var en gunstig trekning for Per-Mathias Høgmos menn. Her er troppen mot Malta. Bak fra venstre: Ørjan Håskjold Nyland, Even Hovland, Markus Henriksen, Alexander Tettey, Vegar Forren og Alexander Toft Søderlund. Foran fra venstre: Jo Inge Berget, Omar Elabdellaoui, Haitam Alesaami, Per Ciljan Skjelbred og Stefan Johansen Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag formiddag ble det klart at Ungarn blir Norges siste hinder på veien til EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer, og den generelle oppfatningen er at dette var en gunstig trekning for Per-Mathias Høgmos menn.

I Ungarn er de heller ikke nevneverdig misfornøyde med trekningen, og

Den ungarske sportsavisa Nemzeti Sport har en rekke artikler om det norske laget, og har blant annet intervjuet Peter Kovacs som etter mange år i norsk fotball har opparbeidet seg ekspertise på området.

De har dybdeanalysert alle aspekter ved den norske troppen. De trekker fram den defensive tryggheten, den sterke midtbanetrioen i Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey og Stefan Johansen, og den omfattende erfaringen til Høgmo.

«Multikulturelle» Norge De tar også et oppgjør med en stereotypisk oppfatning av det norske laget, og under mellomtittelen «Multikulturell» skriver de:

«De som har gått laget etter i sømmene, legger raskt merke til at det ikke bare er folk med vikingrøtter».

Deretter lister de opp alle de norske spillerne med utenlandsk opphav som har vært involvert i kvalifiseringskampene. Adama Diomande, Joshua King, Tarik Elyounoussi, Mohammed Abdellaoue, Ola Kamara, Alexander Tettey, Omar Elabdellaoui, Harmeet Singh, Veton og Valon Berisha og Haitam Aleesami.

Dermed advarer de også mot forestillingen om at det eneste norsk fotball har å by på, er lange pasninger og knallhardt fysisk spill.

Bøtelagt Ungarn risikerer å spille for tomme tribuner mot Norge i returkampen i midten av november. 

Årsaken er tribunebråk i forbindelse med kampen mot Romania i Budapest 4. september.

UEFA ga Ungarn en straff på èn kamp som må spilles bak lukkede dører - en straff som ikke har blitt gjennomført ennå fordi Ungarn anket dommen. 

Ungarn fikk også en bot på 70 000 euro etter hendelsen.

- Rutinert lag På Jeløya utenfor Moss hadde den norske landslagssjefen invitert norsk presse hjem til seg etter trekningen. Han ville ikke si at Ungarn var en fordelaktig trekning, men var heller ikke misfornøyd.

- Vi var spent på trekninga. Ungarn er et veldig rutinert lag. Vi gleder oss til kampene. Uansett hvilket lag vi hadde trekt hadde jeg sagt at dette var et lag det var mulig å slå. Det gjelder også Ungarn, sier Høgmo.

Høgmo var veldig opptatt av å forklare at dette blir jevnere enn folk tror på forhånd. Han vil på ingen måte innkassere seieren på forskudd.

- Vi skal nå kartlegge Ungarn. Vi skal huske at de var i ferd med å gå videre som beste treer, med minutter igjen å spille, sier han.

Fornøyd med trekninga Da var det mer optimisme å spore blant spillerne som faktisk skal slå Ungarn på veien til Frankrike.

- Det var en god trekning, men alle kamper er knalltøffe internasjonalt. Det blir ekstremt tøffe og viktige kamper, sier Vegard Forren.

- Det viktigste var å unngå Ukraina. Jeg tror vi har gode muligheter, supplerer Tom Høgli.

- Vi må uansett gjøre jobben 100 prosent. Vi må fokusere på arbeidsoppgaver og være lojale. Hvis ikke blir det tøft, sier Haitam Aleesami.

- Det var en fin trekning. Det var Ungarn jeg håpet på, sier Pål André Helland.

Hele trekningen:

Norge - Ungarn
Ukraina - Slovenia 
Sverige - Danmark 
Bosnia - Irland 

Kampene spilles mellom 12. og 17. november. Laget som står oppført først har hjemmekamp. 

UNGARN:

Playoffhistorikk: Én duell - ett braktap. Ble knust 1-7 hjemme og 0-5 borte av Jugoslavia i omspillet før VM 1998. (Ungarn har kvalifisert seg til sluttspill etter ulike en-mot-en-dueller før både VM 1938, EM 1964 og VM 1978, mens de røk i et slikt sistehinder før EM 1968)
Statistikk mot Norge: 20 kamper. Ungarn har vunnet 7, Norge 7, mens 6 har endt uavgjort. (OBS2! De siste 20 år har Norge 4-1-0 mot Ungarn, og 14-2 i målforskjell)
Kaptein: Balazs Dzsudzsak
Stjernespillere: Balazs Dzsudzsak (Bursaspor), Zoltan Gera (Ferencvaros), Roland Juhasz (Videoton)
EM-kvaliken hittil: Tredjeplass bak Nord-Irland og Romania. 4 seirer, 4 uavgjort, 2 tap.
Plass på FIFA-ranking: 33
Plass på UEFAs nasjonsranking: 20

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!