Ungarske aviser feirer, men stusser over Høgmo: - Overraskende positiv

Seieren på Ullevaal er førstesidestoff.

HAR IKKE GITT OPP:  Per-Mathias Høgmo. Innfelt dagens utgave av den ungarske sportsavisa Nemzeti Sport. Foto: NTB Scanpix
HAR IKKE GITT OPP: Per-Mathias Høgmo. Innfelt dagens utgave av den ungarske sportsavisa Nemzeti Sport. Foto: NTB ScanpixVis mer

Norge - Ungarn 0-1

(Dagbladet): Den ledende sportsavisa i Ungarn - Nemzeti Sport - har 1-0-seieren over Norge på førstesida i dag.

- Igeeen! lyder tittelen, illustrert med et bilde av jublende spillere på Ullevaal stadion. På norsk betyr dette kort og godt «jaaa».

Norge styrte den første kampen i EM-playoffen torsdag, men Ungarn sørget for det avgjørende målet. Nemzeti Sport bemerker at trener Per-Mathias Høgmo «var overraskende positiv», til tross for at Norge står med det ene beinet utfor stupet.

- Vi er halvveis. Jeg ser fram til returkampen. Vi spilte en veldig god kamp, blir Høgmo sitert i avisa fra pressekonferansen etter kampen.

- Ikke enig Landslagssjefens positive tilnærming før returkampen om to dager var også noe Dagbladets fotballekspert Morten Pedersen kommenterte etter kampen (se video i saken).

- Han har ingen grunn til å være veldig positiv. Men det er jobben hans å ikke knekke sammen nå, påpekte Pedersen.

- Det er jobben hans å gå i garderoben og si at vi hadde muligheter til å slå Ungarn. Vi burde egentlig slått Ungarn. Alt det er jeg enig i. Men jeg er ikke enig i at vi spilte en god match - for det gjorde vi ikke.

Advarer Nemzeti Sport fokuserer naturligvis først og fremst på den ungarske bragden. 1-0 gir et utmerket utgangspunkt på Groupama Arena i Budapest om to dager. Stadion har en kapasitet på 22 000 tilskuere.

Men Ungarns tyske trener, Bernd Storck, advarer:

- Vi er ikke i Frankrike ennå. 90 minutter venter oss søndag. Dette er et strålende resultat, men vi må fokusere på returkampen.

Han fortsetter:

- Vi spilte med disiplin. I begynnelsen av kampen var vi heldige, takket være Gabor Kiraly (keeper). Vi fikk et flott mål, men vi var under press i andre omgang. Vi svarte med å være godt organisert, og sto for en kjempeflott prestasjon.

Jublet Nemzeti Sport bemerker at målscorer Laszlo Kleinheisler ikke kom i pressesonen på Ullevaal etter kampen, men at tilreisende supportere jublet for spillerne på vei inn i bussen.

En annen avis - Blikk - skriver at Ungarn nå har ett bein i EM-sluttspillet.

- Vi skal være optimistiske, men holde føttene plantet på jorda. En tøff kamp venter i Budapest på søndag, sier keeper Gabor Kiraly, ifølge avisa.

Avisa skriver også at spillerne reagerte med sjokk da de torsdag fikk nyheten om dødsfallet til tidligere landslagskeeper Márton Fülöp. Han døde av kreft, 32 år gammel.

Seieren var også til ham.

Returkampen spilles søndag klokka 20.45.