Ungarske aviser tar av: - Scorer vi et mål, reiser vi til EM

Feber før returkampen.

PREGER FØRSTESIDENE:  Ungarske aviser bygger opp til returkampen mot Norge i morgen. Målscoreren på Ullevaal, Laszlo Kleinheisler, er den store helten. Foto: Tore Ulrik Bratland
PREGER FØRSTESIDENE: Ungarske aviser bygger opp til returkampen mot Norge i morgen. Målscoreren på Ullevaal, Laszlo Kleinheisler, er den store helten. Foto: Tore Ulrik BratlandVis mer

Ungarn - Norge, på TVNorge klokka 20.45 søndag

BUDAPEST (Dagbladet): Ungarske aviser pisker opp stemningen før returkampen mot Norge i EM-playoffen søndag. Med 1-0-seieren på Ullevaal er optimismen stor, og mange av avisene har forhåndsomtale av kampen som oppslag i dag.

- En vinnerkombinasjon, skriver Nemzeti Sport på front. Tittelen er illustrert med et bilde av målscorer Laszlo Kleinheisler og trener Bernd Storck.

- Vi har ikke oppnådd noe ennå. Men scorer vi et mål, reiser vi til EM, blir Storck sitert i avisa.

Venn med ballen Fokuset er stort på 21-årige Kleinheisler, som scoret i sin aller første kamp for A-landslaget. På side tre har sportsavisa en detaljert grafikk om hvordan scoringen på Ullevaal fant sted.

Tittelen kan oversettes slik: «En venn for alltid: Matchballen.»

Avisa bruker seks sider på kampen, og budskapet er ikke til å ta feil av: Søndag kveld - fra klokka 20.45 - kan det ungarske landslaget skrive historie. Sist nasjonen var i et mesterskapet, var i VM i 1986.

I en annen avis - Népszabadság - maner keeper Kiraly Gabor til en smule besinnelse.

- Norge er favoritt, blir sisteskansen sitert.

Kaféansatt humret Da Dagbladet gikk gjennom avisene med en kaféansatt her i Budapst i formiddagstimene, smilte han da han så denne tittelen:

- Norge favoritt? Det er bare fram til klokka 20.45 i morgen, humret han og satte en kaffe på bordet slik en kaffe skal være: Svart og varm.

Han skulle for øvrig på kampen, og forventet liv og røre på Groupama Arena. Det er en stadion med kapasitet på 22 000 tilskuere.

Ingen bønn Norge trener på stadion klokka 19.00 i kveld. Søndag er det altså ingen bønn: Vi må vinne.

- Når det laget kan slå oss her, så kan vi definitivt slå dem i Ungarn, erklærte Høgmo etter kampen torsdag.

Eller som onde tunger i Ungarn kanskje vil bemerke:

- Kan Norge tape i Oslo, kan Norge også tape i Budapest.

LØRDAGSHANDEL:  Det er stille før stormen i Budapest. Her fra et marked i formiddagstimene. Foto: Tore Ulrik Bratland
LØRDAGSHANDEL: Det er stille før stormen i Budapest. Her fra et marked i formiddagstimene. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer