Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ungarske Peter Kovacs advarer Norge mot å ta seieren på forskudd

- Det blir en skikkelig batalje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Peter Kovacs har spilt fotball i Norge siden 2002. 37-åringen fra Ungarn fulgte dagens EM-trekning tett, og syns det var en god trekning for både Norge og Ungarn.

- Det er spennende for Norge og spennende for Ungarn. Det blir to interessante kamper, sier Kovacs til Dagbladet.

Samtidig advarer han Norge mot å ta seieren på forskudd.

- Jeg leste jeg at det var drømmescenarioet for Norge. Men det er to kamper som må spilles. Kanskje det på papiret er den enkleste motstanderen. Sist Norge spilte mot Ungarn var to-tre år siden i en vennskapskamp. Ungarn har vært vesentlig bedre siden da. Det blir en skikkelig batalje, sier Sarpsborg-spilleren.

Eksperter mener Norge har en meget stor sjanse for å ta seg til EM i Frankrike sommeren 2016. Kovacs mener Norge er et lite hakk bedre.

- Det er veldig lite fordel Norge. 51/49. Du vet aldri i fotball. Jeg har hørt at Norge spiller på Ullevaal først. Det er viktig for Norge å få et gunstig utgangspunkt. Det er viktig for Norge å få tilbake (Pål André) Helland og «Dio» (Adama Diomande). De to kan være forskjellen på en EM eller ikke EM. De to har ekstreme ferdigheter. Jeg håper begge blir klare, sier 37-åringen.

- Hvem håper du får EM-billett?

- Det er et vanskelig spørsmål. Det er vinn/vinn for meg. Det er veldig moro med Ungarn at de er i playoff. Det er samtidig kjipt at de var så nære som beste treer. Det er en stor sjanse for landslaget. Jeg tenker litt på Ungarn, sier Kovacs.

- God trekning Ungarn mistet direkteplassen til EM seint tirsdag kveld, selv om de ikke spilte selv da: Magyarene lå lenge an til å bli beste treer, bare for å oppleve at alt som kunne gå galt i de avgjørende kampene, gikk galt. Dermed ble Tyrkia best.

Ungarns landslagssjef var ikke misfornøyd med at Norge ble motstanderen.

- Vi vet mye om norsk fotball. De har et veldig godt lag, men likevel vil jeg si at dette var en god trekning for Ungarn, sier Bernd Storck til NTB.

Problem Kàroly Pòr er en fotballekspert i den ungarske avisa Nemzeti Sport Online.

Han peker på at det største problemet til Ungarn er nivået spillerne spiller på til daglig.

- Det største problemet med ungarsk fotball de siste årene er at vi ikke har spillere osm spiller på det høyeste nivået i de store europeiske ligaene, sier Pòr.

Og de spillerne som spiller i store ligaer, får ikke spilletid.

- Vi har fire spillere på det nivået nå: To keepere, Adam Bogdan (Liverpool) og Balazs Megyeri (Getafe), midtbanespiller Zoltan Stieber (Hamburg) og spiss Adam Szalai (Hoffenheim). Men de spiller ikke i klubbene sine, så de var ikke i troppen i forrige kamp, sier han videre.

- De fleste spillerne spiller i ungarsk førstedivisjon, men det er ikke høyt nivå, mener Pòr.

• Playoff-kampene spilles mellom 12. og 17. november med tre dagers mellomrom. Norge har hjemmekamp først.

Les også: «Joggebuksemannen» kan bli snytt for historisk rekord mot Norge.

TROR DET BLIR JEVNT: Peter Kovacs.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TROR DET BLIR JEVNT: Peter Kovacs. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!