Norsk fotball på vei opp og fram

Ungdommen er alltid framtida

Det er egentlig bare én ting som plager norsk fotball, og det plager oss i overkant mye. Resultatene på A-lagsnivå.

HER ER FRAMTIDA: Det jobbes veldig godt i norsk fotball, talenter utvikles og blir stadig bedre. Erling Braut Haaland er et av bevisene på det. Og hadde det ikke vært for resultatene som måler standarden ville det stått veldig bra til. Der har du forbedringspotensialet. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
HER ER FRAMTIDA: Det jobbes veldig godt i norsk fotball, talenter utvikles og blir stadig bedre. Erling Braut Haaland er et av bevisene på det. Og hadde det ikke vært for resultatene som måler standarden ville det stått veldig bra til. Der har du forbedringspotensialet. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NIVÅET I NORSK fotball er en evig debatt. Akkurat som mora og dattera. Det kommer an på hvordan du ser det – definerer bra, middels og dårlig – og i hvilket perspektiv du setter det. Og jo bredere du favner, jo flere svar/meninger får du.

Som A, at det står veldig bra til med norsk fotball.

Eller B, at konkurranseevnen er som den har vært de siste åra, ganske dårlig.

A BASERER SEG på alt som er bra i norsk fotball, og det er veldig mye. Aldersbestemte landslag, landslagsskolen, akademiklassifiseringen som setter karakterer på utviklingsarbeidet i kubbene, unge spillere som løftes fram til Eliteserien, de siste åras eksporter – det gror voldsomt i norsk fotball. De aldersbestemte landslagenes prestasjoner har gjort Norge til en "rapid climber" i internasjonal fotball.

I tillegg er vi glade i fotball i Norge.

Vi liker de ligaene vi har, fordi det er de ligaene vi har.

B HANDLER OM det fotball måles etter, resultatene. De er dessverre ikke like bra. Ikke sånn å forstå at vi kan vente mer enn ett norsk lag i Europa Leagues gruppespill fra sesong til sesong, hvilket betyr at 2015 og 2018 med to var unntak, men fordi det vi gjerne snakker om – ambisjonene – er så veldig mye høyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer