«Ungdomslag» yppet seg mot Liverpool

Aston Villas svært unge lag yppet seg lenge mot stjernegalleriet til Liverpool, men skulle til slutt få kjenne på nivåforskjellen.

SJOKKERTE: Louie Barry (17) scoret Aston Villas mål. Video: NENT

Publisert
Sist oppdatert
  • Aston Villa - Liverpool 1-4 (1-1)

Da nesten hele A-laget til Aston Villa fikk påvist smitte torsdag ettermiddag, måtte hjemmelaget stille med mange ungutter i møte med Liverpool i FA Cupen fredag. 18 år og 294 dager var snittalderen til hjemmelaget i kveldens kamp, ifølge Viasat-studio.

Som ventet skulle Liverpool til slutt vinne oppgjøret, men det var ikke uten kamp fra Aston Villa.

Liverpool tok oppskriftsmessig ledelsen da Sadio Mané førte bortelaget opp i 1-0. Men ungguttene til Aston Villa ville ikke være noe dårligere, og rett før pause utliknet 17 år gamle Louie Barry for hjemmelaget.

Men etter pause skrudde Liverpool opp tempoet, og det ble stor klasseforskjell på lagene. Scoringer av Georginio Wijnaldum, Mané og Mohamed Salah, gjøre at Liverpool til slutt vinner kampen komfortabelt 4-1.

- Først og fremst må vi si at unguttene gjorde det veldig bra. Vi scoret et fint mål, men fra der spilte vi i et dårlig tempo. Vi hadde problemer, men løste dem i andre omgang, sa Jürgen Klopp til BT Sport etter kampen.

- Jeg har aldri vært så stolt av et lag, fra start til slutt ga vi alt. Kreditt til oss selv og klubben, sa målscorer Louie Barry til BT Sport etter kampen.

Yppet seg

Torsdag ettermiddag ble det påvist coronasmitte i Aston Villa-troppen, og ettersom man ikke har fått gjennomført tester av laget og at situasjonen er uavklart, så stilte Aston Villa med et rent ungdomslag i kveldens FA Cup-kamp mot Liverpool.

Fem av Aston Villas spillere i startelleveren (Sylla, Hayden, Barry, Bogarde, Chrisene) var ikke engang født da Liverpools James Milner debuterte i FA Cupen i januar 2003 for Leeds mot Scunthorpe (Opta). Aston Villas eldste spiller i startelleveren var 21 år. Det var status før kveldens kamp. Liverpool stilte på sin side med et relativt godt lag.

Som ventet skulle det ikke ta lang tid før Liverpool gikk opp i 1-0. Sadio Mané sendte Liverpool opp i ledelsen etter tre minutter. Da sa det ut til å bli en tung kveld for hjemmelaget.

Men de unge Aston Villa-spillerne sto godt imot, og presset Liverpool i til tider. På tross av at Liverpool hadde sine farligheter, skulle Aston Villa få betalt for sitt modige spill. Rett før pause løp Louie Barry fra Liverpool-forsvaret og satt inn 1-1 på elegant vis.

- Det er sensasjonelt. Ungdomslaget til Aston Villa holder Liverpool til 1-1, sa Viasport-kommentator Roar Stokke da lagene gikk til pause.

Vant komfortabelt

Liverpool skulle øke tempoet i den andre omgangen, og det skulle hjemmelagets unggutter få kjenne på. Georginio Wijnaldum ga Liverpool tilbake ledelsen da det var spilt en time.

Og bortelaget var ikke ferdige der. Scoringer av Mané og Mohamed Salah gjør at Liverpool til slutt vinner kampen 4-1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer