Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Unge Norge lekte med Sverige

Håndballjentene vant med åtte mål.

Sverige - Norge 19-27. Norges håndballjenter fikk seg en gedigen oppreisning etter det sure ettmålstapet for Ungarn tirsdag. Onsdag ble det en enkel seier mot Sverige i Stockholm.

Et ungt og reservepreget norsk lag hadde full kontroll i Stockholm onsdag, og vant fortjent 27-19.

- Vi var sterkere enn Sverige i stort sett alt. Vi spilte med hele seks debutanter og alle gjorde et godt inntrykk, sier landslagstrener Marit Breivik til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Herlig comeback

Norge hadde kontroll fra start til slutt. Til pause ledet Norge 17-12.

Leipzig-proffen Else-Marthe Sørlie Lybekk har lenge vært utelatt fra landslaget, men sto fram som kampens store spiller mot Sverige.

Hun ble norsk toppscorer med seks mål.

- Else-Marthe står fram og gjør et veldig godt comeback. Hun virker godt trent og var stødig i forsvar, sier Breivik.

Ung keeper-debutant

Av de unge spillerne imponerte NTG/Stabæks keeper, Tonje Nanette Arnesen.

- Hun imponerte veldig. I starten av andre omgang stengte hun buret helt og slapp ikke inn mål på 12 minutter, sier landslagssjefen.

To andre debutanter hun trekker fram er Levangers Siri Seglem som debuterte med fire mål, og Anja Edin fra Gjerpen som gjorde tre mål og spilte strålende i forsvar.

Torsdag spilles det ny kamp mellom Sverige og Norge. Da får Breivik testet ut flere spillere.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling