Unggutt med potensiale

UDDEVALLA (Dagbladet): Sverige - Norge 35 - 29. Her er unggutten som viser et potensial som selv ikke veteranen Gunnar Pettersen (46) har sett før: Frank Løke (22).

I fjor sleit Løke på B-laget til Runar i lang tid.

I år har alt gått hans vei: Han ble kåret til Årets nykommer, Årets strekspiller, Årets spiller - og attpåtil ble han årets toppscorer med 137 mål.

Og han har det siste halvåret vært et soleklart førstevalg som strekspiller på landslaget.

I går spilte 22-åringen sin 22. landskamp. Han ble toppscorer med fem mål, og ble - for n'te gang - kåret til Norges beste spiller.

Men sjøl deppet han etter seksmålstapet mot et svensk lag som bare har igjen én fra laget som ble europamestrer 3. februar i år.

Tøff

- Dette er surt. Dette er jævlig surt. 35 baklengs er latterlig. Vi hadde jo ikke forsvar i det hele tatt, klager Frank Løke.

Sjøl har han fortsatt mye å hente i forsvarsarbeidet, men framover er han så sterk og så god at landslagstrener Gunnar «GP» Pettersen om kort tid ser for seg en kantspiller som utvikler og utfyller rollen bedre enn noen andre tidligere.

- Han har et talent jeg ikke har sett maken til på strek, han har en sinnssyk innstilling og er en utrolig fighter som aldri gir seg, sier «GP» til Dagbladet.

Pauseklovn

At han er bortimot like god til å kaste med både høyre- og venstrearmen gjør ham også vanskelig å spille mot. Og det sies at han «aldri har tapt en returball fra keeper».

Løke stortrives i rampelyset, men understreker at han har jobbet «fa... så hardt for framgangen».

- Jeg har vært pauseklovn mange nok ganger. Blant annet var jeg fire ganger i Nordlandshallen i Bodø uten å få spille ett minutt. Slik kunne det ikke fortsette, sier Frank Løke.

Etter storspillet i årets sesong var han på vei til proffspill i tyske Willstätt/Schutterwald, men ombestemte seg i siste liten og underskrev i stedet ny toårskontrakt med moderklubben Runar.

- Det beste for meg er å bli ett år til i Norge for å bli bedre defensivt. Jeg vil bli en toveisspiller, og ikke bare enveis, sier Løke.

Så langt har iallfall karrieren bare gått én vei.

<!--BTEK0--> VRIEN VRIEN MOTSTANDER: At Frank Løke er like god til å kaste med både høyre- og venstrearmen gjør ham vanskelig å spille mot.