Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Unggutt reddet Lyn

Unggutten Thomasz Sokolowski sørget for at Lyn tok seg bort fra jumboplass i Tippeligaen.

I fjor ledet Lyn Tippeligaen i store deler av sesongen. Foran dagens oppgjør på Røkke-løkka lå Oslo-laget helt i bunn av Tippeligaen. Lenge så det ut som om de skulle ta kvelden på jumboplass også, men takket være Thomasz Sokolowski (født i 1985) kunne Teitur Thordarson og co. ta med seg ett poeng fra Molde.

Molde og Lyn, nummer to og tre i fjorårets Tippeliga, leverte en nitrist første omgang i kveld. Lagene skapte knapt nok sjanser, manglet rytme i spillet og feilpasningene florerte.

Men etter hvilen ble det mer å glede seg over - både for hjemmepublikum og for tilreisende Lyn-supportere. Anders Hasselgård gjorde 1-0 etter at han ble spilt fram av Magne Hoseth. Litt senere var Hoseth sist på 2-0-målet. Der og da så Lyn ut til å gå på årets tredje Tippeliga-tap.

Men Oslo-laget jobbet seg inn i kampen. Samtidig la Molde seg tilbake på banen.

Et kvarter før slutt nikket innbytter Jacob Augustsson et frispark i nettmaskene - hans første Tippeliga-mål. Drøye fem minutter seinere gjorde unggutten Thomasz Sokolowski sitt jomfrumål i Tippeligaen. Johnny Hanssen slo målgivende med hælen før Lyn-talentet prikket læret inn oppe i vinkelen.

- Jeg så ikke målet helt, jeg måtte skynde meg å skyte. Men jeg kjente med en gang at det var et godt skudd, sier kveldens Lyn-helt til NRK.

Med sitt praktmål sørget han for at Lyn har Aalesund og Brann bak seg på tabellen. Brann og Viking avslutter den fjerde Tippeliga-runden i morgen kveld.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media