Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Unggutt reddet Sogndal-poeng

Med en scoring tre minutter før slutt berget unggutten Kim Tangedal 1-1 for Sogndal mot Rosenborg. Storflor scoret for RBK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-årige Tangedal, som kom inn 10 minutter tidligere, headet inn utligningen foran 4052 tilskuere på Fosshaugane etter at Øyvind Storflor hadde gitt Rosenborg ledelsen 11 minutter ut i kampen.

- En merkelig følelse. Klart det betyr mye for meg å få min første A-lagsscoring nettopp mot Rosenborg, sa Tangedal til NTB etter «seieren».

20-åringen har ikke spilt en eneste kamp fra start, og han hadde altså heller ikke scoret før søndag kveld. Etter kampen skulle «alle» prate med ham.

- En ny følelse. Men utrolig gøy, sa Tangedal.

- Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg så at innlegget fra Anders (Stadheim) nådde fram, og da var det bare å kaste seg fram, sa Tangedal.

Hareide roste Sogndal

Rosenborg-trener Åge Hareide var ikke så veldig misfornøyd, selv om seieren glapp.

- Vi hadde mange sjanser til å avgjøre dette. Men sett i lys av Sogndals prestasjoner var det greit nok med uavgjort, sa Hareide.

Han lot seg imponere av Sogndal, både det taktiske og duellspillet.

Hareide kan for øvrig takke landslagskeeper Espen Johnsen for at det ble poeng. Johnsen imponerte med flere klasseredninger og var banens beste sammen med Sogndals Raoul Kouakou. Særlig verdt å merke seg var Johnsens refleksredning på Håvard Flos volleyskudd etter 41 minutter.

Leder med 12 poeng

Rosenborg har nå 46 poeng, 12 flere enn Bodø/Glimt på 2. plass etter 19 serierunder.

Sogndal på 4. plass har 30 poeng, like mange som Odd Grenland på bronseplassen.

(NTB)