Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Unggutta aktuelle for VM-troppen

MANCHESTER (NTB): - Mellom to og fem av U-landslagsspillerne blir trolig med i VM-troppen, varsler Drillo, og gir med det Norges største talenter - deriblant Daniel Berg Hestad (bildet) en fabelaktig gulrot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har hittil unnlatt å ta ut U-spillere når de ikke har vært aktuelle fra start på A-landslaget. Nå tar jeg ikke lenger slike hensyn, og jeg har et bevisst ønske om å ha med flere unge i VM-troppen, sier han.

Hvem som er moden for å ta skrittet opp på høyeste nivå, avgjør han etter at U-landslaget har gjennomført sitt EM-sluttspill i slutten av mai, og etter grundige samtaler med U-spillernes trener Nils Johan Semb.

- Jeg presenterer troppen 28. eller 29. mai, sier Drillo.

Ramser opp

- Mye kan selvfølgelig skje før den tid. Den norske sesongen er tross alt ikke begynt ennå. Men det er vel ikke så vanskelig å tenke seg til hvem som er mest aktuelle, fortsetter han, før han selv ramser opp navnene:

- Steffen Iversen er selvfølgelig en sterk kandidat hvis han blir frisk. For øvrig har jo spillere som Vegard Heggem, Daniel Berg Hestad, Hai Ngoc Tran og Andreas Lund vært framtredede, sier han.

Ingen av dem er med på landslagets to dagers sanmling i Blackburn. Den er, med unntak av Linz-spiller Vidar Riseth, forbeholdt englandsproffene, og en foruroligende andel av dem sliter med å komme med på sine klubblag.

Stresser ikke

- Det er selvfølgelig bekymringsfullt, men jeg stresser ikke med det. Det er verre hvis situasjonen er den samme i april, sier Olsen.

Han mener at Chelseas Frode Grodås er den eneste av spillerne som er i en helt håpløs situasjon. For de andre kan det fort skje positive forandringer.

- I samtaler med spillerne vil jeg legge vekt på at dette ikke er noen krise. Og det er feil at de som ikke spiller fast på klubblaget ikke blir tatt ut til VM. Det viktigste er å spille bra på landslaget. Men man kan ikke spille seg inn på landslaget via et reservelag, slutter han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!