Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Unggutta fikset Leeds-seier

Leicester- Leeds 1- 2. Alf-Inge Håland kriget i forsvaret. Det offensive overlot han til unggutta: Harry Kewell (20) og Alan Smith (18) scoret hvert sitt mål og skjøt Leeds opp på fjerdeplass i Premier League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før helga gikk manager David O'Leary ut med beskjed til ledelsen om at han trengte penger til å handle nye spillere for at laget skulle hevde seg i toppen.

I går holdt det mer enn nok med dem han har. Og det til tross for at flere spillere var uaktuelle på grunn av skader.

Fortjent seier

- Jeg er storfornøyd med tre poeng. Men vi kan spille mye bedre, sa O'Leary til Sky Sports.

Gjestene burde ha avgjort kampen i første omgang. Både Harry Kewell og Jimmy Floyd Hasselbaink hadde fete måltilbud, men dårlige avslutninger, og en god Kasey Keller i Leicesters mål holdt liv i kampen. I tillegg ble laget snytt for straffespark 40 sekunder før pause. Willem Korsten ble tydelig felt av Andrew Impey.

- De fikk høre det i pausen, ja. Jeg synes det var dårlige prestasjoner over hele banen. Jeg krever mer enn det vi viste da, sier Leeds-sjefen.

Seieren førte Leeds opp på fjerdeplass i Premier League. Laget sørget dermed for at Aston Villa er ute av lederkvartetten for første gang denne sesongen.

Ungguttas kveld

Det ble ungguttas aften på Filbert Street. Banens store spiller, Harry Kewell (20), ordnet 1-0 etter et prakfullt gjennomspill av Jimmy Floyd Hasselbaink. 18 år gamle Alan Smith var sistemann på den andre Leeds-scoringen.

Leicesters Tony Cottee laget litt spenning da han sklei igjennom og satte ballen i lengste hjørne et kvarter før full tid, men Leeds-forsvaret med Alf-Inge Håland på høyreback holdt stand de siste minuttene.

- Det ble spennende på slutten, men vi jobbet hardt og fortjente å vinne, sier målscorer Smith.

  • Alfie spilte hele kampen for Leeds. Gunnar Halle satt på benken.