Største norske fotballtalenter:

Unggutta herjer: - Wow

Det er ikke bare på Norges A-landslag det kryr av spennende spillere. Nå vekker et norsk kull med nye fotballtalenter oppsikt i Europa.

TALENTER: Andreas Rædergård Schjelderup, Isak Hansen-Aarøen Cayetano Gutierrez Rossvær og Marius Berg Fossum avbildet etter at G16-landslaget vant UEFA Development-turneringa på La Manga. Foto: Rudi Fremstad / NFF
TALENTER: Andreas Rædergård Schjelderup, Isak Hansen-Aarøen Cayetano Gutierrez Rossvær og Marius Berg Fossum avbildet etter at G16-landslaget vant UEFA Development-turneringa på La Manga. Foto: Rudi Fremstad / NFF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samtidig som Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard herjer ute i Europa, er det flere yngre norske talenter som har fått mye oppmerksomhet for sine prestasjoner den siste tida.

Blant de mange talentene, er det spesielt ett kull som trekkes fram som ekstra spennende.

2004-årgangen med blant annet Andreas Rædergård Schjelderup (Nordsjælland), Isak Hansen-Aarøen (Manchester United), Elias Solberg (Ull/Kisa) og Syver Aas (Odd) beskrives som helt unikt.

- Det er ikke alle kull som har virkelige enere, men her er det flere. Det totale kullet er veldig spennende, sier G17-landslagssjef Jan Peder Jalland til Dagbladet.

- Wow

Søndag ble supertalentet Andreas Schjelderup (16) den yngste gjennom tidene til å score to mål i en og samme kamp i den danske Superligaen da Nordsjælland slo Sønderjyske 2-1.

På tross av sin unge alder har den tidligere Bodø/Glimt-spilleren fått mye tillit i den danske storklubben.

Jalland beskriver en spiller med usedvanlig god spillerforståelse og teknikk.

- Han har en veldig god mentalitet og er god på å prestere når det gjelder. Evnen hans til å finne rom og valgene han tar med ballen. Han har jobbet hardt over veldig mange år. Bodø/Glimt har gjort en kjempejobb, sier Jalland om unggutten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer