- Unggutta skal ikke dra vogna, de skal være krydderet

Martin jobber ekstra med hodene deres.

MINIKLANEN: Skadeproblemene i Vålerenga har vært så store at Martin Andresen nesten har vært nødt til å hente inn spillere fra Mini-Klanen (i bakgrunnen). Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
MINIKLANEN: Skadeproblemene i Vålerenga har vært så store at Martin Andresen nesten har vært nødt til å hente inn spillere fra Mini-Klanen (i bakgrunnen). Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

VALLE (Dagbladet.no): Det er ikke ungguttas skyld at Vålerenga ligger utsatt til etter seks strake serietap, men det er ifølge Martin Andresen en forklaring på hvorfor Oslo-laget har slitt.

Han er rask med å påpeke at han er stolt av innsatsen og det de yngre og urutinerte spillerne har levert - men planen har ikke vært at så mange av dem skulle matches samtidig så tidlig.

- Jeg synes de unge gutta har taklet det veldig bra, men det er ikke de som skal dra vogna. De skal komme inn som krydder. Dette blir litt feil for dem, sier Andresen til Dagbladet.

Ungdommelig utålmodighet
Etter tapet for Strømsgodset sa Andresen at Vålerenga spilte som en juniorlag. Men i noen kamper har faktisk VIF nesten vært et juniorlag - aldersmessig sett.

Selv om det ikke har vært planen at så mange skulle få så mye spilletid denne sesongen, gleder Andresen seg over entusiasmen og pågangsmotet til talentene.

- De vil jo selvfølgelig spille og det er bra de har den ungdommelige utålmodigheten, sier han.

Dette var sesongen hvor Vålerenga igjen skulle bli et topplag. Sesongen startet dårlig, men så ble Bohemene fra Oslo Øst bedre utover våren. Så var det bråstopp og nå ligger laget bare fem poeng over en nedrykksplass.

- Vi jobber med det vi har. Det har vært veldig spesielt her fra ferien var over, men forhåpentligvis får vi snart flere folk tilbake igjen. Det er vanskelig for oss å hevde oss i toppen når vi må spille med så mange urutinerte spillere, forklarer VIF-manageren.

LITE RUTINE: Mohammed Fellah er en rutinert mann sammenliknet med mange av de andre unggutta Martin Andresen har brukt denne sesongen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
LITE RUTINE: Mohammed Fellah er en rutinert mann sammenliknet med mange av de andre unggutta Martin Andresen har brukt denne sesongen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Analyserer kampene
Med så mange ferske tippeligaspillere på laget må også Martin Andresen og hans støtteapparat bruke en del tid på unggutta også utenfor banen og treningsfeltet.

Spesielt nå i motgangen.

Hver mandag de siste ukene har de stått opp til avisoverskrifter om VIF-krise. Det vil ikke være lett for en ung spiller å takle dette, om han skulle begynne å føle ansvar for nedturen.

- Vi bruker mye tid på å de unge spillerne, hvor vi bryter ned kampene og viser dem hva de gjør bra.

Søndag venter en tøff bortekamp for blåtrøyene, når de reiser til Fornebu for å spille mot Stabæk, som har seks strake seire på eget kunstgress.