Unggutta strammet opp

VOLDSLØKKA (Dagbladet): Lei av skader og svake holdninger, ga Nils Johan Semb i vår ordre til landslagslege Lars Engebretsen om å ta tak i spillerne med mest å gå på. Steffen Iversen, Eirik Bakke og John Carew ble plukket ut. Alle har skjerpet seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Steffen Iversen sa i gårsdagens Dagbladet at han har kommet i bedre form i sommer fordi popsangerkjæresten Anna Crane har dratt ham ut av sofaen og bort fra TV, potetgull og brus. John Carew har tatt seg sjøl i nakken, og har brukt den sjøllærte idrettspsykologen Frank Beck for å komme seg ut av en livsstil han sjøl har beskrevet som useriøs. Eirik Bakke har uttalt at han de siste månedene for første gang i karrieren har bedrevet styrketrening. Alle tre har gått skadefrie gjennom sommeren. I tillegg til damer og psykologer, har både landslagssjefen og landslagslegen litt av æren for det.

- I slutten av april fikk jeg ordre fra Nils Johan Semb om å ta tak i spillerne som har vært mest skadet, og sørge for å få på plass et opplegg for disse. Dette har også vært et holdningsarbeid. Vi plukket ut en liten gruppe der Steffen, Eirik og John var med. Disse spillerne fikk egne programmer for styrke, kondisjon og ernæring, sier Engebretsen til Dagbladet.

Eldre og klokere

I tillegg til den unge trioen ble Thomas Myhre plukket ut, mest på grunn av alle skadene han har slitt med.

Nils Johan Semb er meget fornøyd med at satsingen har virket.

- Vi har hjulpet dem på veien slik at de fortsatt kan ha et fotballiv, sier han.

For første gang på lenge har Semb en helt landslagstropp der samtlige nøkkelspillere er skadefrie. Klubbapparatet i Valencia har gjennom sommeren fulgt nøye opp John Carew. Sembs støtteapparat har sjøl holdt øye med Iversen og Bakke.

- Det har tatt litt tid å få dem til å skjønne hva som skal til, men nå skjønner de nytten av å leve normalt med ro og fred og nok søvn, sier Engebretsen til Dagbladet.

Det er først og fremst spillere som kom tidlig og lett til suksess landslagslegen har tatt tak i.

- De har vært så gode i ung alder at de har klart å komme seg til topps og til store klubber uten å utnytte hele potensialet sitt, sier Engebretsen.

Men med alderen blir det tyngre.

- De har blitt litt eldre, og har forstått at de blir enda bedre om de gjør noen ting litt bedre. De har nok også sett at det har blitt vanskeligere å komme med på klubblagene sine, sier Engebretsen.

Roser Solskjær

Engebretsen mener at spillerne har en medspiller utenom det vanlige å se opp til:

- Ole Gunnar Solskjær er et enestående eksempel, og et seriøst forbilde for alle på landslaget. Dette gjelder hele måten han opptrer på, under trening og hvordan han forholder seg til skader, sier Engebretsen, og legger til:

- Henning Berg er også en flott fyr, selv om han ikke var så seriøs i begynnelsen.

Trent feil

- Jeg har stort sett gjennomført treningsprogrammet i samarbeid med min personlige lege, og har ikke hatt kontakt med Engebretsen, sier Carew.

Han har aldri hatt mye underhudsfett, men alltid vært stor og sterk.

- Jeg har trent feil, og var altfor kraftig på overkroppen etter hard styrketrening. Har tatt av meg litt, men det er mest muskler.

Carew har også kjørt et sunnere kosthold, og kuttet ut junkfood.

- I tillegg har jeg tatt en del vitaminer og mineraler. Jeg merker jeg blir mer sliten enn da jeg var 17 år. Da kunne jeg trene hardt uten å ha spist på forhånd. Det går ikke nå.

USERIØS LIVSSTIL: John Carew har, ifølge seg selv, hatt en useriøs livsstil. Men nå har han brukt idrettspsykolog for å kvitte seg med denne livsstilen. Han har også kvittet seg med noen kilo. Her viser han fram t-skjorta med landslagets nye slagord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer