Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ungguttas gjennombrudd

Med bare ei slalåmøkt de siste ti dagene kjørte Kjetil Jansrud (20) ned til fjerdeplass. Tre blant de ti beste i slalåm har ikke Norge hatt på tre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jansrud fra Vinstra fikk endelig gjennombruddet sitt, men like imponerende var 8. plassen til Gjøvik-gutten Lars Myhre (21). Med startnummer 54 kjørte han seg opp fra 18. plass til 8. plass i finaleomgangen. Og Aksel Lund Svindal (22) tok over ledelsen i v-cupen sammenlagt igjen med 9. plass - hans beste slalåmplassering i v-cupen.

I fjor var Truls Ove Karlsens 9. plass fra Flachau beste norske resultat i slalåm. Sist Norge hadde tre inne blant de ti beste i slalåm, var i Bormio 12. januar 2003. Men det var med Buraas, Stiansen som den gangen hadde en snittalder på 30 år. Mens de tre unggutta i går bare kjører videre rett inn i framtida.

Gjorde som Kjus

Hovedtrener for slalåmgutta Øyvind Rognmo var selvfølgelig smørblid etter rennet.


Om Jansrud:

-  Jansrud fikk seg en skikkelig kakk i leggen på trening for snart tre uker siden, og sjøl om det er litt tidlig, har han kjørt Kjus-resepten med bare ei slalåmøkt og ei storslalåmøkt her borte. Fantastisk kjørt av kanskje det største alpinttalentet i verden akkurat nå.

Om Myhre:

-  Dette hadde jeg jammen ikke ventet. Han vrei ankelen på New Zeeland og kjørte ikke på ski fra 2. september til 1. november. Men han er ekstremt godt fysisk trent, best av alle de norske.

Om Lund Svindal:

-  Han er den som alltid har gått foran og vist vei. Han kjører ned til 16. plass i førsteomgang fra startnummer 33 og gir de andre trua, sier Rognmo.

4. PLASS: Plutselig er Kjetil Jansrud et slalåmnavn å regne med. Foto: Reuters/Scanpix
4. PLASS: Plutselig er Kjetil Jansrud et slalåmnavn å regne med. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Han var også fornøyd med Hans-Petter Buraas som kjørte ned til 24. plass fra startnummer 66 i førsteomgang, men kjørte ut i andre omgang.

-  Men han ødela rennskia si skikkelig i førsteomgang. Jeg tror de prøvde å lime den, sier Rognmo.

Andreas Nilsen var også på vei til en god plassering fra startnummer 57da han kjørte ut like før mål i første omgang.

Tre OL-klare

En plassering blant de åtte beste eller to blant de ti beste er kriteriet for å bli innstilt til OL-billett. Lund Svindal er klar fra før.

-  Det betyr trolig at vi nå har tre OL-klare i slalåm. Ikke dårlig så tidlig, sier Rognmo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!