Eliteserien 2021

Unggutter sørget for kvalik: - Halve jobben gjort

Etter at Brann misbrukte sjanser i første omgang, rundspilte de Sarpsborg 08 i andre omgang og gjorde jobben i kampen om kvalik.

JUBLET: David Møller Wolfe kunne juble for scoring og kvalikplass etter å ha slått Sarpsborg 08 i siste serierunde. Video: Ljosland/Helseth. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brann - Sarpsborg 08 2-1 (0-0)

BRANN STADION/OSLO (Dagbladet): Etter at Brann i forrige uke kriget inn uavgjort borte mot Bodø/Glimt på Aspmyra, levde Eliteserie-håpet fortsatt i beste velgående.

I Skien møtte Stabæk Odd på bortebane og måtte avgi poeng for at Brann skulle sikre kvalikplass. I Mjøndalen spilte Bodø/Glimt for seriegullet, mens Mjøndalen fortsatt hadde et ørlite håp om Eliteseriespill i 2022.

Første omgang var preget av flere sjanser og gode muligheter, men ingen av ballene endte bak hverken Grill eller Kristiansen. I andre omgang hadde hjemmelaget en helt annen mentalitet. Det resulterte også i to fantastiske scoringer og et trøstemål for bortelaget.

I Skien klarte ikke Stabæk å slå Odd etter straffebom av Fitim Azemi. Tidligere Brann-spiller, Fredrik Haugen, tente allikevel et lite håp for Bærumsklubben, men det holdt ikke helt inn.

Dermed møter Brann Jerv på Intility Arena til uken, der de skal kjempe om den siste Eliteserieplassen til 2022-sesongen.

JUBEL: Gleden var stor for Brann og supporterne som hadde tatt turen til Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB
JUBEL: Gleden var stor for Brann og supporterne som hadde tatt turen til Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer

- Det er viktig for oss det. Det var en rotete førsteomgang. I andre omgang kommer vi ut med en helt annen kvalitet i angrepsspillet, og da vinner vi fortjent, sa Brann-trener Eirik Horneland etter kampen.

Brann-treneren mener likevel at dette var den lette jobben og at den vanskelige jobben er på onsdag når de møter Jerv på Intility.

- Vi møter et lag som spiller med voldsom selvtillit og som har gjort en fin sesong i OBOS-ligaen, sa Horneland til Dagbladet.

- Nå tenker jeg på onsdag. Halve jobben er gjort, sa målscorer Heggebø til Discovery.

- Publikum var til enorm hjelp i dag. En sinnssyk støtte fra stadion, sa han videre.

Sjansesløseri

De første ti minuttene dominerte Brann spillet og fikk en stor sjanse, men Sarpsborg 08 fikk vekk ballen og forsvarte seg godt. Over på Østlandet fikk Mjøndalen en tidlig kald dusj og dermed var også de ute av Eliteseriekampen.

Også kom melding om scoring i Skien og det var hjemmelaget som hadde tatt ledelsen til stor jubel fra Brann-fansen.

Etter sjansesløseri der Brann styrte spillet, gikk lagene målløs til pause. Hjemmelaget trengte et mål i andre omgang for å sikre kvalikkamp mot Jerv, som slo KFUM på straffer.

Stadion eksploderte

I andre omgang var det nok en gang Brann som gikk hardest ut og bare etter et minutt ropte Bergensklubben på straffe da David Møller Wolfe gikk i bakken. Dommer Hobber Nilsen vinket bare spille videre, noe som hjemmefansen var sterkt uenig i.

Så eksploderte Brann Stadion. Møller Wolfe kom seg ned på venstrekanten og slår hardt inn i boksen. Der ventet Aune Heggebø og satte ballen i nettet til stor jubel fra Brann-fansen. Da var faktumet at Brann var på kvalikplass hvis resultatene i Bergen og Skien holdt seg helt til slutt.

Like etterpå var Møller Wolfe som storspilte nok en gang og satte inn 2-0 etter et fantastisk solo-raid. Da begynte Bærumsguttene i Skien og få dårlig tid.

Helt på tampen av kampen fikk Sarpsborg 08 seg et mål i regi av Dario Canadija og det ble stille på stadion. Det ble med det ene målet og Brann klatret opp på kvalikplass.

LEGGER OPP: I dag var siste kamp for keeper-veteranen Håkon Opdal, som startet på benken. Foto: Marit Hommedal / NTB
LEGGER OPP: I dag var siste kamp for keeper-veteranen Håkon Opdal, som startet på benken. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer

- Det var beintøft, og det visste vi før kampen. Men nå er halve jobben gjort. Det var utrolig viktig, men den viktigste kampen kommer på onsdag. Vi skal bruke kreftene riktig fram til det, sa Fredrik Pallesen Knudsen etter kampen.

Robert Taylor, som spilte samtlige minutter for Brann, visste at Odd ledet mot Stabæk i Skien på grunn av jubelen til hjemmesupporterne. Taylor hadde også en venn som satt på tribunen.

- Jeg hadde en kompis på tribunen faktisk, og han viste resultatet med fingrene, sa Taylor til Dagbladet.

Sist gang Brann hadde en så dårlig sesong var tilbake i 2014 da de rykket ned til OBOS-ligaen. På spørsmål om Horneland følte presset, sa han at det var ikke noe han tenkte på.

- Det sier jo seg selv, når de rykket ned sist. Brann skal jo ikke rykke ned, sa han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer