Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Unggutter straffes hardt for festing før Norge-kamp

Yann M'Vila og Chris Mavinga må trene med juniorlaget.

I TRØBBEL: Yann M'Vila, her i duell med Harmeet Singh, blir straffet av klubben som følge av festingen før kampen mot Norge.
Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix
I TRØBBEL: Yann M'Vila, her i duell med Harmeet Singh, blir straffet av klubben som følge av festingen før kampen mot Norge. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Norges U21-gutter tok seg nylig til EM på bekostning av Frankrike etter en forrykende fotballkamp hjemme på Marienlyst. Etter kampen viste det seg at flere av de franske spillerne hadde festet til langt på natt rett før avreise til Norge.

Yann M'Vila og Chris Mavinga er to av spillerne som skal ha festet hardt, og nå blir spillerne straffet av klubben de til daglig spiller i.

- Rennes kan ikke lenger tålerere uansvarlig oppførsel fra visse spillere. Det er en sterk beslutning som deles av klubbens direktør til tross for den sportslige konsekvensen dette får. Det er et moralsk spørsmål, skriver den franske klubben i en pressemelding.

ØDELEGGER FOR SEG SELV: Yann M'Vila har tidligere vist at han til tider har problemer med autoriteter.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ØDELEGGER FOR SEG SELV: Yann M'Vila har tidligere vist at han til tider har problemer med autoriteter. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Det betyr at M'Vila og Mavinga kun får trene med juniorlaget den kommende tiden. Det er uvisst hvor lenge Rennes vil holde unguttene borte fra førstelaget.

Yann M'Vila har også tidligere vært i klammeri med andre ledelser. Under EM for seniorlandslaget var han en av fire spillere det ble åpnet disiplinærsak mot av det franske fotballforbundet. Det skjedde etter kaoset som oppstod i den franske leiren.