Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Unibet får kjøpe Vålerenga-aksjer

I går kveld ble det vedtatt at tippeselskapet Unibet får tilbud om å kjøpe aksjer i Vålerenga.

Vel vitende om at vedtaket på styremøtet i Vålerenga Fotball ASAkan skape konflikter langt inn i forbundskontorene, lot Vålerenga-eierne behovet for penger gå foran fotballpolitikk. Det omstridte tippeselskapet er invitert til å være med i den forestående aksjeemisjonen i Vålerenga. De vil trolig bidra med en drøy million kroner, og få en eierpost på rundt 5 prosent.

- Vi kunne uansett ikke ha nektet Unibet eller noen andre å kjøpe aksjer i klubben så lenge de selv ønsker det. Da synes vi det er bedre at de inviteres inn i en emisjon, slik at pengene går til driften av klubben, og ikke rett i lomma på en av våre eksisterende eiere, sier Vålerenga-direktør, Kjetil Siem, til Dagbladet.

- Vi har fortsatt ikke skrevet under papirene. Det gjenstår litt forhandling om detaljer.

- Underlig

Det spørs om fotballforbundet er enige med Siem i den saken. I dag møter Siem generalsekretær Karen Espelund, som mildt sagt ble skuffet da hun fikk høre om vedtaket av Dagbladet sent i går kveld.

Unibet-saken

  • Unibet-saken
  • Vålerenga fikk offentlig refs av NFF da det ble kjent at de ville inngå en avtale med Unibet for ca. en måned siden.
  • NFF og Norsk Toppfotball har en sponsoravtale med Norsk Tipping som gir dem enerett på reklame i sin bransje.
  • Unibet har tidligere prøvd å inngå sponsoravtaler med Lillestrøm og Stabæk - uten å lykkes.
  • Unibet provoserte også NFF med å kjøpe reklame på utsiden av Ullevaal stadion rett etter påske.

- Hva? Jeg synes det er en smule underlig at de har vedtatt dette nå, dagen før vi hadde avtalt å møtes. Det var jo Siem selv som tok initiativ til dette møtet, sukker Espelund.

Hun legger ikke skjul på at hun misliker at Vålerenga slipper en konkurrent av Norsk Tipping inn på eiersiden i klubben.

- Jeg har jo ikke lagt skjul på hva jeg mener om saken tidligere. Men nå vil jeg ikke si mer før vi får satt oss ned rundt bordet og sett på de ulike sidene av saken, avslutter Espelund.

- Vil bidra

Siem sier at han er villig til å lytte til forbundets argumenter.

- Men jeg regner ikke med at vi ombestemmer oss, siden vi uansett ikke kan nekte noen å kjøpe aksjer i klubben. Men jeg vil presisere at vi har mange gode venner i fotballforbundet, selv om vi kanskje ikke hører til de lydigste i klassen, sier han lakonisk.

Unibet på sin side hevder at de bare har edle motiver for å spytte et millionbeløp inn i økonomisk skeivkjørte Vålerenga.

- Det er et problem for oss at vi blir stengt ute fra markedssida siden noen mener vi ikke har lov til å reklamere for spillene våre i Norge. Men vi ønsker å bidra, ikke bare bli oppfattet som useriøse snyltere på fotballproduktet, sier markedssjef Bjørnar Thomassen til Dagbladet.

FÅR PENGER: Vålerenga-direktør Kjetil Siem er glad for at tippeselskapet Unibet er villig til å investere i klubben. En emisjon på rundt 5 millioner er snart klar, og Vålerenga-styret trosser fotballforbundets advarsel mot å slippe Unibet inn på eiersiden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media