FRA BODØ/GLIMT TIL FREDRIKSTAD:  Jan Halvor Halvorsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FRA BODØ/GLIMT TIL FREDRIKSTAD: Jan Halvor Halvorsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

«Unike» Fredrikstad trenger tid

Halvorsen går løs med krum rygg.

Jan Halvor Halvorsen (53) går fra Bodø/Glimt til Fotball-Norges sovende storhet Fredrikstad. Han sammenligner FFK med Brann. Interessen er eksplosiv.

- Det er litt samme setting som i Bergen (der spilte Halvorsen to sesonger) med en helt unik fotballinteresse. Vi hadde 3200 tilskuere på en treningskamp mot Sarpsborg sist helg, sier telemarkingen til NTB.

Han går løs på sin 20. sesong som trener.

- Det er helt vilt hvor fort tiden går, og det er ikke sikkert man noen gang kommer unna denne galskapen. Men så lenge man har energi og trives ute på treningsfeltet, så fortsetter man. Og så har jeg blitt bestefar også, sier Halvorsen og bryter ut i latter.

FFK går løs på sin fjerde sesong på rad på nest øverste nivå. Noen Per Egil Ahlsen-pasninger lenger øst opplever Sarpsborg å starte eliteseriesesong nummer fire på rekke.

Tid - Det gjelder å være tålmodig. Det vil nok ta litt tid å sette en ny spillestil (4-3-3). I tillegg er fra samme tid i fjor til nå, 17 spillere ute av stallen og 13 nye hentet inn.

- Fredrikstad har også 6-10-12 som sine siste tre plasseringer i 1. divisjon. Det gjelder å sette fingeren litt i jorda. I fjor gikk styret høyt ut og snakket om opprykk, men klubben var noen minutter unna nedrykk, sier Halvorsen.

- Hvem er favoritter til opprykk?

- Helt klart Sandefjord og Mjøndalen som gikk ned fra eliteserien. Bak der Sandnes/Ulf og Jerv. Så håper Fredrikstad å være med å kjempe om playoff-plass, sier Halvorsen.

Han trivdes godt i Nord-Norge.

- Jeg hadde tre fantastiske fin år i Bodø/Glimt og kan reise tilbake dit med hevet hode.

Halvorsen sitter med en treårskontrakt i Fredrikstad.

- Dette er et langtidsprosjekt, og jeg vet at ressursene finnes her i byen om vi lykkes.

Han har hatt hele sitt yrkesaktive liv innen fotballen. Han spilte på toppnivå, også i tysk Bundesliga, i 18 sesonger.

Med i FFK-stallen har han også sønnen Torben (21).

Powell Søndag kommer Levanger på besøk til Fredrikstad. Der er Magnus Powell (tidligere Lillestrøm-profil) trener.

- Vi er oppmerksomme på at FFK har et nytt lag med en ny trener. Det skal bli kjempegøy å spille en kamp foran et stort publikum, men det er liten tvil om at vi er underdogs i denne matchen. Trykket vil være på FFK, selv om Levanger forrige sesong kom høyere opp på tabellen, sier Powell til Fredriksstad Blad. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram