Halvard Hanevold:

Unison hyllest

Grundig, samlende og forbilledlig: Slik hylles Halvard Hanevold (49) av kolleger, lagkamerater og konkurrenter etter sin bortgang.

DØD: Tidligere skiskytter Halvard Hanevold er død. Han døde i sitt hjem på Borgen i Asker tirsdag morgen. Klipp: Madeleine Liereng. Foto: Pedersen, Lillegård, Langsem og Folvik / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går ble det kjent at skiskytterlegenden og NRK-kommentatoren Halvard Hanevold (49) døde i sitt hjem på Borgen i Asker tirsdag morgen. Siden har han blitt hyllet av både lagkamerater, kolleger og konkurrenter.

I skisporet hentet Hanevold hjem hele tre OL-gull og fem VM-gull. Siden han la skiene på hylla som 41-åring har han vært ekspertkommentator for NRK, foredragsholder, samt tjent millioner i aksjemarkedet.

Hanevold etterlater seg kone og to barn.

NRK-kollegene

Noen av dem som var tettest på Hanevold fram til hans bortgang, var kollegene i NRK. Fra fredag til søndag var han sammen med dem i Frankrike for å kommentere rulleskirennet til Martin Fourcade.

En av dem var Andreas Stabrun Smith. Sammen ville de ha gått inn i sin tiende sesong som NRKs kommentatorduo denne høsten.

- Vi sa til hverandre på Gardermoen at «takk for turen, vi ses snart!». Denne beskjeden er ubegripelig, sa Smith til Dagbladet tirsdag kveld.

Han minnes Hanevold som grundig, både som idrettsutøver og ekspertkommentator.

- Men det er de gode samtalene rundt middagsbordet jeg først og fremst tenker på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer