ET HAV AV PROTESTER: Manchester United-seksjonene på Premier League-tribunene er ikke lenger røde - det er vel så mye grønt og gult der for tida. Fargene symboliserer protestene mot eierne, og er hentet fra Uniteds opprinnelsesklubb Newton Heath. Foto: AKIRA SUEMORI/AP
ET HAV AV PROTESTER: Manchester United-seksjonene på Premier League-tribunene er ikke lenger røde - det er vel så mye grønt og gult der for tida. Fargene symboliserer protestene mot eierne, og er hentet fra Uniteds opprinnelsesklubb Newton Heath. Foto: AKIRA SUEMORI/APVis mer

United-aksjonister fikk tilgang til «hemmelig» VIP-liste

Presser dem via internett.

||| (Dagbladet): Manchester United har startet en intern gransking for å finne ut hvem som ga ei uavhengig aksjonsgruppe tilgang til lista over alle selskapene som har VIP-bokser på Old Trafford.

Lista, med over 400 selskaper, ble lagt ut på nett - men er nå fjernet.

Aksjonsgruppa United Supporters for Change (USC) ønsker å legge press på bedriftene og håper at de ikke vil fornye avtalene med klubben - for å straffe de utskjelte Glazer-eierne.

AIG-hærverkIfølge The Guardian har USC beskrevet seg selv som ei gruppe som er villig til å «utfordre lovens grenser» for å ramme - og til slutt få fjernet - Glazer fra Manchester United.

MISNØYEN VOKSER: De gulgrønne skjerfene selger godt på utsiden av Old Trafford. Foto: JON SUPER/AP
MISNØYEN VOKSER: De gulgrønne skjerfene selger godt på utsiden av Old Trafford. Foto: JON SUPER/AP Vis mer

USC hevder den er ikke-voldelig, men den blir nå koblet til gjentatt vandalisering av AIGs (Uniteds draktsponsor) Manchester-kontor. Aksjonister skal også ha stormet en Nike-butikk i byens sentrum.

På lista som ble lagt ut på nettet, var 800 individuelle bokseiere strøket - og bare selskaper ble offentliggjort.

VIP-inntektene står for rundt halvparten av det klubben drar inn i løpet av en kampdag, og USC ønsker at bedriftene som benytter disse skal holde seg unna og ikke fornye avtalene - fram til de amerikanske klubbeierne går med på å selge Manchester United.

STORE PROTESTER: Manchester United-fansen viser stor Glazer-misnøye i hver eneste kamp. Foto: JON SUPER/AP
STORE PROTESTER: Manchester United-fansen viser stor Glazer-misnøye i hver eneste kamp. Foto: JON SUPER/AP Vis mer

United ønsker ikke, ifølge The Independent, å kommentere saken, men avisa skriver at klubben frykter selskapene på lista skal bli utsatt for aksjoner.

Ber dem ta ansvar- Vi offentliggjør denne lista for å oppfordre disse selskapene til å innse den unike muligheten og ansvaret de har i denne viktige delen av MUFCs historie, sier en USC-talsperson ifølge Telegraph.

For tida er det ei gruppe som kaller seg Red Knights - de røde ridderne - som jobber for å skaffe til veie nok investorer og midler, slik at de kan komme med et skikkelig bud på klubben etter sesongslutt.

- Vi kommer til å fortsette å jobbe med tilbudet vårt, men regner ikke å bli ferdig med dette før sesongslutt. Det er fordelaktig at det blir mindre eksterne distraksjoner nå som laget går inn i en avgjørende fase av sesongen, opplyste ridderne forrige måned.

Aksjonsgruppa USC håper Red Knight klarer å komme i mål med planene.

- USC oppfordrer derfor selskapene på denne lista til å vente med å fornye avtalene på Old Trafford til Red Knights har kommet med sitt tilbud og Glazer har startet forhandlinger med dem, opplyser USC i en pressemelding.

SLÅTT TIL RIDDER: David Beckham fikk et protestskjerf kastet etter seg etter kampen mellom Milan og United. Foto: MARTIN RICKETT/AP
SLÅTT TIL RIDDER: David Beckham fikk et protestskjerf kastet etter seg etter kampen mellom Milan og United. Foto: MARTIN RICKETT/AP Vis mer