United åpner for å sparke Ferguson

Under press.

(Dagbladet.no): Han har styrt Manchester United med jernhånd siden 1986, og innkassert åtte ligatitler, fem FA-cuper og en Champions League-seier.

Likevel kan det hende Manchester United sparker Alex Ferguson (63).

United-direktør David Gill forteller til BBC Five i dag at Ole Gunnar Solskjærs sjef langt fra er fredet på Old Trafford.

- Han kan sparkes. Dette er idrett med masse press. Og presset er der foran neste sesong, det er slik vi ønsker det, sier Gill.

Dersom ikke Chelsea går på en helsprekk står Manchester United uten ligatittel to år på rad. Det har aldri skjedd siden Premier League ble startet for 13 år siden.

Gill understreker at det ikke er aktuelt å gi Ferguson fyken nå, det er ikke blitt diskutert i United-styret.

- Merittene til manageren er de aller beste, vi har fortsatt sjansen til å vinnet et stort trofee i FA-cupen denne sesongen. Og vi er positive til framtida, sier Gill.

• Manchester United tjener ikke like mye penger lenger. Det siste halve året viser et overskudd på 145 mill. kroner. For ett år siden tjente klubben hele 314 mill. i tilsvarende periode.

KAN VINNE CUPEN: Men sir Alex Fergusons mannskap er utslått i Champions League og frakjørt i ligaen. Foto: SCANPIX/REUTERS
KAN VINNE CUPEN: Men sir Alex Fergusons mannskap er utslått i Champions League og frakjørt i ligaen. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer