Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United åpnet døren for RBK

Rosenborg kan takke Manchester United for at laget slipper to vanskelige kvalifiseringskamper for å nå puljespillet i mesterligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ronny Johnsen og co. i det engelske topplaget er allerede kvalifisert til Mesterligaen 1999-2000 ettersom laget både er finalist i årets turnering, samt at det er sikret en plass blant de to beste i den engelske eliteserien. Det samme er tilfelle med Uniteds finalemotstander, tyske Bayern München, som er overlegne vinnere av tysk bundesliga.

- Klart det er en fordel å være direkte kvalifisert til Mesterligaen. Vi er veldig godt fornøyd med det, sa Rosenborg-trener Nils Arne Eggen.

Direkte kvalifisert

Det norske mesterlaget har de fire siste årene vært gjennom vanskelige kvalifiseringskamper mot europeiske topplag for å skaffe seg innpass i den gjeve cupen. Først mot Besiktas (Tyrkia), så Panathinaikos (Hellas), MTK Budapest (Ungarn) og i fjor Brugge (Sveits).

- Alle disse lagene er vanskelige å spille mot, men det kan også sees som en fordel med to såvidt seriøse fotballkamper i forkant av selve puljespillet. Likevel foretrekker vi å være direkte kvalifisert, sa Eggen.

Både Manchester United og Bayern München er sikret direkte kvalifisering til puljespillet gjennom de hjemlige seriene. Det innebærer at den plassen som opprinnelig er reservert tittelforsvareren frigjøres. Plassen tilfaller nå det norske seriemesterlaget.

Får RBK-hjelp

Mesterlagene i de ni landene som er rangert best av Uefa, var allerede sikret en plass. Friplassen Manchester United og Bayern München etterlater seg tilfaller det 10. best rangerte landet, som er Norge. Fjorårets toer i den norske eliteserien, Molde, må fortsatt innom tredje kvalifiseringsrunde for å spille seg til en plass i mesterligaen.

Rosenborg vil igjen hjelpe det sveitsiske mesterlaget, som overtar nordmennenes plass i tredje kvalifiseringsrunde. Sveitserne skulle opprinnelig gjennom to kvalifiseringsrunder. Seriemesterne i Israel og Slovenia slutter seg til i andre kvalifiseringsrunde framfor den første.

(NTB)