United, Arsenal og Liverpool vant

Ole Gunnar Solskjær sørget for straffe for ManU og John Arne Riise scoret for Liverpool, men Arsenal leder fremdeles den engelske tabellen.

Få med deg hva som skjedde i alle kampene! Ruud van Nistelrooy satte straffesparket i mål da Manchester United slo Tottenham 1-0.

Hjemmelaget ble snytt for straffespark bare noen sekunder tidligere da van Nistelrooy selv ble tatt stygt bakfra, men det fikk ingen avgjørende betydning for utfallet. Like etter la nemlig Tottenhams Gary Docherty Solskjær i bakken da nordmannen var på vei gjennom. 11-meteren ble satt sikkert forbi en ellers strålende Kasey Keller i Tottenham-målet. Da var det spilt 63 minutter av oppgjøret.

Bekymret Ferguson

Keller sto en heroisk kamp mellom stengene, og bidro sterkt til at hjemmelaget bare klarte å score en gang.

- Vi misbrukte så mange store muligheter i dag at det er skuffende at vi ikke fikk en større seier, sa Manchester United-manager Alex Ferguson.

- Etter hvert som kampen skred fram ble jeg bekymret over alle de misbrukte sjansene, og Tottenham hadde initiativet de siste 15 minuttene, la han til.

Tottenham-sjef Glenn Hoddle var skuffet over at det ikke ble poeng.

- Jeg synes vi fortjente minst ett poeng. Vi har hatt 13 spillere ute med skader, og det har vært vanskelig for oss i det siste, sa han.

Riise scoret igjen

På Anfield i Liverpool gjentok John Arne Riise bedriften fra seriepremieren mot Aston Villa, og scoret sitt andre mål for sesongen da West Bromwich ble slått 2-0. Nordmannen fikk tillit fra start, men Liverpool slet med å komme gjennom gjestenes forsvar.

Etter 36 minutter bommet Michael Owen på straffespark for Liverpool, men etter 56 minutter roet Milan Baros nervene til Liverpool-fansen da han ga hjemmelaget ledelsen. John Arne Riise avgjorde kampen med sin scoring i kampens siste minutt.

Kanu-knotter ga Arsenal-seier

Arsenal presset og presset i hjemmekampen mot Bolton, men ikke før halvannet minutt på overtid klarte Nwankwo Kanu å avgjøre kampen for serielederen. Bolton-forsvaret klarte ikke å få ballen ut av eget felt, og med svært høye knotter satte nigerianeren inn det avgjørende 2-1-målet.

- Jeg er glad på Kanus vegne. Han hadde en vanskelig start på kampen, men han ble bedre og bedre og var til slutt forskjellen på lagene, sa Arsenal-manager Arshne Wenger.

Dermed har Arsenal fortsatt til gode å avgi poeng hjemme på Highbury. Laget leder toppserien med 17 poeng, to foran Liverpool.

I lørdagens tidlige kamp satte Newcastle på plass Sunderland med 2-0 hjemme på St. James' Park. Tore André Flo spilte 86 minutter for Sunderland, uten å få utrettet mye mot et godt hjemmelag. Craig Bellamy og Alan Shearer scoret målene for Newcastle.

(NTB-AFP)

<B>FALT: Dermed fikk Manchester United straffespark.