Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United avspist med omkamp

Manchester United var best, men endte opp med 0-0 mot Arsenal i FA-cupsemifinalen i dag: Dermed blir det omkamp - og det tette programmet blir enda tøffere for den trippeljagende klubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom United skulle vinne omkampen og slå ut Juventus i mestercupen, vil laget måtte spille 17 kamper fra 17. mars til 26. mai. I tillegg er de fleste spillerne involvert også i to-tre landskamper i samme periode.

United, som leder eliteserien og er i semifinalen i mestercupen, styrte store deler av kampen, men Arsenal viste seg igjen som en defensiv enhet av dimensjoner.

Martin Keown og Tony Adams var giganter i midtforsvaret der Dwight Yorke, Andy Cole og etterhvert Ole Gunnar Solskjær (fikk 21 minutter som innbytter) meget sjelden kom til avslutninger. Arsenal har nå spilt 11 timer uten å slippe inn baklengsmål.

Dommerfeil

En feil av dommeren og linjemannen førte til at United mistet et klart mål i slutten av første omgang. Uniteds spillere og tilhengere raste etter at Roy Keanes vakre scoring sju minutter før pause ble annullert for offside, en avgjørelse som var ganske så uforståelig.

- Det er helt ubegripelig. Tragisk at det går an å tillate sånn dømming, sa NRKs ekspertkommentator Egil Olsen etter avgjørelsen.

Linjemannen vinket fordi Dwight Yorke sto i offside da Ryan Giggs spilte ballen framover, men han befant seg i midten mens Giggs selv forfulgte ballen ute på venstresiden og slo et innlegg. Yorke stusset ballen og Keane skjøt i mål, men dommer David Elleray annullerte.

Redusert

Arsenal spilte med ti mann i ekstraomgangene etter at Nelson Vivas fikk sitt andre gule kort og ble utvist. Argentineren gjorde londonernes fra før frynsete disiplinærrykte enda dårligere. Vivas' røde kort var Arsenals 10. denne sesongen, og det 22. siden manager Arsene Wenger kom til Highbury for to og et halvt år siden.

United, nå uten tap på 21 kamper, angrep med hele laget i sluttfasen, men kom sjelden til store sjanser. Like før slutt var faktisk «Gunners» nærmest en avgjørelse. Svenske Fredrik Ljungberg skar gjennom, men skjøt rett i en utrusende Peter Schmeichel etter å ha brukt en berøring for mye før skuddet ble avfyrt. 0-1 der hadde vært mer enn urettferdig.

Frisk

Ronny Johnsen og spesielt Jaap Stam var langt på vei feilfrie i Uniteds midtforsvar, mens Solskjær viste friske takter da han slapp utpå Villa Park i ekstraomgangene. Lagene møtes igjen samme sted onsdag.

Før kampen ble ofrene for Hillsborough-tragedien for 10 år siden minnet med ett minutts stillhet.

(NTB/Dagbladet :på nettet)