UNITED PÅ TOPP: Manchester United topper Premier League og har flest ligatitler, men Liverpool er det beste engelske laget gjennom tidene i antall poeng. Her feirer Wayne Rooney, Robin van Persie og de andre United-spillerne van Persies scoring mot Arsenal i november. Foto: AFP / NTB Scanpix
UNITED PÅ TOPP: Manchester United topper Premier League og har flest ligatitler, men Liverpool er det beste engelske laget gjennom tidene i antall poeng. Her feirer Wayne Rooney, Robin van Persie og de andre United-spillerne van Persies scoring mot Arsenal i november. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

United bare fjerde størst i engelsk fotball

- Dette trekker jeg på skuldrene av, sier United-redaktør.

(Dagbladet): Søndag klokka 14.30 tar Manchester United i mot Liverpool på Old Trafford, i et av de mest etterlengtede oppgjørene i Premier League så langt denne sesongen.

Som vanlig før hatoppgjøret kommer det skitkasting og usakligheter fra begge leirer.

Denne gangen er det Liverpool som har hatt den skarpeste tunga, nærmere bestemt ved hurtigtoget Daniel Sturridge, som sa dette etter overgangen fra Chelsea tidligere i januar:

- Det finnes ingen større klubb i Premier League enn Liverpool.

Ferguson: - Verdens største lag
Sir Alex Ferguson har ligget uvanlig lavt de siste dagene, men etter 4-3-seieren mot Newcastle 2. juledag sa han dette i forbindelse med kritikk av dommer Mike Dean:

- Jeg er manager for verdens største fotballag. Jeg er ikke i Newcastle, en liten klubb i nordøst. Det er fakta.

Kommentarene har fått debatten om hvilken klubb som egentlig er størst til å rase på ny.

I dag viser avisa The Sun til en statistikk laget av Talksport, som gir Liverpool-fans største grunn til å glise.

Talksport har nemlig lagt sammen alle poengene klubbene har tatt på det aller høyeste nivået av engelsk fotball, helt tilbake til Football League ble startet opp i 1888.

Liverpool best gjennom tidene
Og til tross for at United kan vise til 19 ligatitler, mot Liverpools 18, er laget fra Beatles-byen best gjennom tidene. Topp ti-lista ser slik ut:

- VI ER STØRST: Alex Ferguson sa at han er sjef for verdens mest kjente fotballag etter 4-3-seieren mot Newcastle tidligere i januar. Foto: Reuters / NTB Scanpix
- VI ER STØRST: Alex Ferguson sa at han er sjef for verdens mest kjente fotballag etter 4-3-seieren mot Newcastle tidligere i januar. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

1. Liverpool, 5201 poeng.
2. Arsenal, 5134.
3. Everton, 5036.
4. Manchester United, 4947.
5. Aston Villa, 4597.
6. Chelsea, 3817.
7. Tottenham, 3808.
8. Manchester City, 3724.
9. Newcastle, 3688.
10. Sunderland, 3349.

Talksports totaltabell gir lagene to poeng for seier fra 1888-1981 og tre poeng siden.

Overrasket United-fan
En som ikke kjente til denne statistikken er Lars Morten Olsen, mangeårig United-fan og redaktør for «United-supporteren».

- Dette visste jeg ikke, men statistikk kan man vri og vende på som man vil. Da vil jeg kontre med at United har fleste poeng i Premier League-æraen, sier Olsen til Dagbladet.

- Men en totaltabell lyver jo ikke. Irriterer det deg?

- Jeg tar ikke dette så veldig tungt. Jeg trekker litt på skuldrene av det. Når alt kommer til alt, så er det antall ligatrofeer som betyr mest i ligasammenheng. At Sturridge sier at Liverpool er størst er sikkert bare et forsøk på «mind games», men de fleste som har prøvd å ta Alex Ferguson på «mind games» har tapt, sier Olsen.

United har flest fans
BBCs sjefsreporter på fotball, Phil McNulty, sammenlikner i dag de største klubbene målt med flere forskjellige instrumenter. Og noen av tv-kanalens tabeller gjør kanskje litt for å bedre humøret til United-fansen.

På tabellen over tilskuertall i snitt i 2012 grisebanker nemlig de røde djevlene de andre topplagene:

1. Manchester United, 75508.
2. Arsenal, 60094.
3. Manchester City, 46905.
4. Liverpool, 44653.
5. Chelsea, 41478.

Også når antall fans globalt sett telles opp, slår United knockout på konkurrentene, ifølge BBCs statistikk:

1. Manchester United, 355 millioner.
2. Chelsea, 135 m.
3. Arsenal, 113 m.
4. Liverpool, 71 m.
5. Manchester City, 18 m.

- Unik historie
Lars Morten Olsen liker fantallene.

- Fans er viktig. Og hvis man snakker om storhet, så er historikk viktig også. Jeg føler at United har en unik og sterk historie. United hadde ikke vært den klubben den er uten tragiske hendelser som München-ulykken og det at Old Trafford ble bombet under 2. verdenskrig. Når det er sagt, så vil sikkert Liverpool-fansen si det samme. De har også en unik historie, sier han.

United-supporteren avslører samtidig at han har et nervøsitetsnivå som knapt kan overgås når laget hans møter Liverpool.

- I mine øyne er vi ikke favoritter på søndag. Den tanken har jeg skjøvet fra meg. Jeg håper nesten at dagen ikke kommer, selv om jeg vet at den gjør det. Før noen tidligere møter med Liverpool har jeg skrudd av mobilen og tatt meg en tur i skogen, men denne gangen tror jeg at jeg i hvert fall skal se på, sier han.