United beklager overfor Liverpool-fansen

Manchester Uniteds offisielle nettside publiserte hatkampanje før kveldens kamp. Direkte klokka 21.

(Dagbladet.no): Stemningen er alt annet enn gemyttlig foran kveldens storoppgjør i Premier League mellom Manchester United og Liverpool på Old Trafford i kveld.

Ikke uvanlig det, men i dag rykker Manchester-sjefen Phil Townsend ut med en beklagelse overfor Liverpool-fansen. Hetsen før kampen har gått for langt.

Spansk-kurs

Kimen til konflikten er en guide United-fansen publiserte på klubbens offisielle hjemmesider. Guiden gjaldt hvordan man skulle ærekrenke Liverpool-spillerne på spansk.

Som kjent har spanske Rafa Benitez hentet inn flere spanske stjerner til Liverpool i år. Guiden ses på i Liverpool-kretser som et utilbørlig angrep mot disse. Spesielt en referanse til å brenne Liverpool-spillerne på et bål, vekker harme.

- Det ville ikke brydd meg om det var på en uoffisiell nettside, men jeg finner det vanskelig å tro at en offisiell side publiserer noe sånt, skriver en fortvilet Liverpool-fan.

Det er den offisielle statusen som gir United problemer. Og nå er politiet koblet inn i saken. Kampen karakteriseres som en høyrisiko-kamp, og lovens lange arm er svært lite glade for saken.

Det hjelper lite at Townsend beklager. Hetsen er allerede allment kjent i Liverpool.

«BEKLAGER»: Phil Townsend beklager overfor Liverpool-fansen på Manchester Uniteds offisielle hjemmeside.