United beskyldes for Rooney-løgn «fra helvetes dyp»

- Nedverdiger Nigeria.

(Dagbladet.no): Manchester United fryktet en stund at Wayne Rooney kunne komme til å miste seriestarten etter å ha blitt smittet med et virus under Afrika-turneen denne sommeren.

United spilte mot Portsmouth i Lagos forrige måned, et lag de forøvrig møter i søndagens Community Shield-kamp, og mente i ettertid at Rooney ble smittet av viruset på tur i Nigeria.

- Det er et virus han plukket opp i Nigeria, og det er av den onde sorten, sa Alex Ferguson ifølge TimesOnline.

Det får den nigerianske arrangøren til å fly i flint.

- De fikk ikke viruset her. Det er en løgn fra helvetes dyp, og det er trist at noen vil gå så langt for å nedverdige Nigeria, sier en rasende talsmann Bassey Ndem, ifølge Daily Mail. 

Den medisinske begrunnelsen er noe uklar, men Ndem mener det er umulig at Rooney fikk viruset i landet ettersom han ikke gjorde noe særlig mens han var på besøk.

- Rooney satt bare på hotellrommet og de var bare her i 24 timer, sier han.

Mageviruset så en stund ut til å kunne sette Rooney ut av spill i lengre tid, men spissen skal ha kviknet til det siste døgnet, og kan trolig være klar om ikke lenge likevel.

MAGESJAU: Wayne Rooney fikk vondt i magen sin etter Nigeria-turen og det var fryktet at spissen ville miste seriestarten. Nå ser det ut til at han blir klar likevel. Foto: AP/SCANPIX
MAGESJAU: Wayne Rooney fikk vondt i magen sin etter Nigeria-turen og det var fryktet at spissen ville miste seriestarten. Nå ser det ut til at han blir klar likevel. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
United beskyldes for Rooney-løgn «fra helvetes dyp»