United betaler 50 millioner for Mame

- Diouf har vanskelig for å tro at det er sant.

OLD TRAFFORD NESTE: Mame Biram Diouf skal spille for Molde ut sesongen, så flytter han til Manchester for å spille for United. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
OLD TRAFFORD NESTE: Mame Biram Diouf skal spille for Molde ut sesongen, så flytter han til Manchester for å spille for United. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

MOLDE/OSLO (Dagbladet.no): Tidligere i dag ble det kjent at Manchester United kjøper en spiller fra Norge, og kort tid etter meldte Molde FK at det er snakk om Tippeligaens toppscorer Mame Biram Diouf.

Senegaleseren har scoret 12 mål på 17 kamper, noe som har ført til stor interesse fra europeiske klubber.

Biram Diouf er for tida på ferie i Nice, men Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen fortalte i dag om salget på en pressekonferanse på Aker Stadion.

- Mame selv har vanskelig for å tro det og det gikk litt tid før det gikk opp for ham. Han er særdeles takknemlig og ydmyk i forhold til dette, sier Nordstrand Jacobsen.

Delt overgangssum
Han vil ikke gå ut med hvor mye Molde får for spissen, men forteller at Molde er veldig fornøyd med at Diouf får spille i Tippeligaen ut sesongen.

- Overgangssummen er delt. Vi får mye penger nå, og så er det store muligheter for mer penger seinere, sier MFK-direktøren.

- Det ble en god pris, betydelig høyere enn forventet, sier Leif O. Langøy, styreleder i Molde Fotball AS.

Etter det Dagbladet erfarer har Molde tidligere takket nei på et bud på 36 millioner kroner fra nederlandske Groningen. Summen de nå skal ha kommet til enighet med United om, kan stige til hele 52 millioner kroner.

United ville ikke navngi Diouf da manager sir Alex Ferguson tidligere i dag offentliggjorde overgangen, siden alle formaliteter ikke er i boks - klubben venter blant annet på at arbeidstillatelsen skal gå i orden. I ettertid har også United gått ut med navnet.

Følger Solskjær
Planen er nå at Diouf skal gjennom en medisinsk undersøkelse på Old Trafford neste uke og at han flytter til Manchester i januar. Fram til det vil han være i MFK på utlån.

HAR FULGT DIOUF I TO ÅR: Sir Alex Ferguson forteller at de lenge har fulgt Molde-spissen. I dag ankom Manchester United Kuala Lumpur under lagets Asia-turné. Foto: AFP
HAR FULGT DIOUF I TO ÅR: Sir Alex Ferguson forteller at de lenge har fulgt Molde-spissen. I dag ankom Manchester United Kuala Lumpur under lagets Asia-turné. Foto: AFP Vis mer

- Mame har ikke noen landskamper ennå, men vi har fått klare indikasjoner fra landslagsledelsen om at han vil få det. Derfor tror vi at arbeidstillatelsen vil gå i orden, sier Molde-direktøren.

Ole Gunnar Solskjær gikk selv fra Molde til Manchester United i 1996, men Nordstrand Jacobsen vil ikke si noe om hvor involvert Solskjær har vært i prosessen.

- Men Ole Gunnar gleder seg til å få ham på treningsfeltet allerede i forbindelse med legesjekken, sier han.

Mange interesserte klubber
De engelske seriemesterne er for tida på turné i Asia, og ankom Kuala Lumpur i Malaysia i dag tidlig. Det var der Ferguson slapp den overraskende nyheten.

- Vi hadde egentlig ikke tenkt til å hente inn flere spillere - for vi føler vi har en full tropp - men situasjonen endret seg da andre klubber begynte å legge inn bud, så da måtte vi bestemme oss. Vi har fulgt denne spilleren i to år, sier Ferguson.

Molde forteller at det var mange om Mame-beinet.

- Vi var i konkrete samtaler med mange klubber, sier Nordstrand Jacobsen.

Dagbladet har ikke fått tak i Mame Biram Diouf, som er på ferie i Nice.