Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United ble avkledd før pause. Avslører dette bildet hvorfor?

- Atmosfæren var helt fantastisk.

 THE KOP I FOKUS:  Liverpools kjente supportertribune, The Kop, lagde en fantastisk steming på Anfield i går. Flere av Manchester Uniteds spillere ble tydeligvis satt ut da de entret banen i går og flere fulgte med på hva som skjedde på tribunen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix.
THE KOP I FOKUS: Liverpools kjente supportertribune, The Kop, lagde en fantastisk steming på Anfield i går. Flere av Manchester Uniteds spillere ble tydeligvis satt ut da de entret banen i går og flere fulgte med på hva som skjedde på tribunen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Det ble en magisk kveld på Anfield i går kveld for Liverpool-fansen. De rødkledde storspilte og bare en meget god David de Gea hindret gjestene fra å tape mer enn 2-0.

Liverpool har med 2-0-seieren skaffet seg et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret på Old Trafford kommende torsdag.

Kritikken har haglet mot United-mannskapet etter tapet, og spørsmålet er om fokuset til spillerne var på rett sted.

Fokus på The Kop Ta en titt på bildet overfor. Det er tatt like etter innmarsjen i går kveld. Bildet viser at sju av 11 United-spillere titter bort på den kjente supportertribunen The Kop.

Tilsynelatende er det bare David de Gea, Marcus Rashford, Chris Smalling og Morgan Schneiderlin som har fokuset rettet rett fram.

- Hvis det er så at United-spillerne lot seg imponere/skremme av The Kop før kampen, så er ikke det bra, sier redaktør for magasinet Unitedsupporteren Lars Morten Olsen til Dagbladet.

MAX-kommentator Kenneth Fredheim fortalte tv-seerne om en magisk stemning på Anfield da stadion samstemt sang «You'll Never Walk Alone».

- Det var en helt fantastisk steming. Jeg tok av meg headsettet et par ganger bare for å kjenne på stemingen. Man følte virkelig den intense, gode gamle Anfield-følelsen, sier Fredheim til Dagbladet.

Utrolig stemning Liverpool dundret på fra første sekund og det virket som United-spillerne ikke var klare for det som kom.

- En kan jo lure på det, etter å ha sett den 1. omgangen. Liverpool gjør det et hjemmelag skal gjøre. De gikk rett i strupen på motstanderen, forteller Fredheim.

Og det var noe spesielt med gårsdagens kamp. Gårsdagens oppgjør var det første mellom de to storklubbene i en europeisk turnering.

- Det var tamt fra United. Det sprudla ikke det hele tatt. Det er veldig skuffende at de ikke viser mer i en Europa-kamp mot Liverpool, selv om det er Europa League, sier Olsen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp koste seg på sidelinjen i går.

- Atmosfæren var helt utrolig her i kveld. Jeg vil takke alle som var her. Det var lett å nyte fra første sekund, sa Klopp på sin pressekonferanse etter kampen.

- De var Liverpool slik jeg kjente det før jeg kom hit før jeg kom hit, fortsatte tyskeren.

United-slakt Også United-manager Louis van Gaal trakk fram stemningen på stadion da han møtte pressen etter kampen.

- Liverpool skapte en fantastisk atmosfære. De spilte godt i den første omgangen, og vi kunne ikke hamle opp med dem. Vi må skape den samme atmosfæren på Old Trafford.

På sosiale medier raser United-fansen mot lagets prestasjon. Tidligere United-spiller Paul Scholes kom også med en tydelig beskjed i BT Sports tv-studio.

- I 20 år hadde Manchester United en identitet. De tre siste åra har de brukt på å gå bort fra noe som fungerte, sier Scholes ifølge Daily Mail.

Lars Morten Olsen som har fulgt United i en årrekke, ser gjerne at Louis van Gaal nå forsvinner fra Old Trafford.

- For min del kan han godt få sparken i dag. Jeg har mistet troen på ham. Det virker som han ikke forstår seg på United og Premier League.